به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، افزایش مرگبار مصرف ماری جوانا در بین نوجوانان و جوانان، همانند مصرف سیگار به یک عادت روزمره تبدیل شده است.
یکی از مرگبارترین دلایل شیوع این ماده مخدر تبلیغ آن توسط اشخاص مشهور در رسانههای جمعی، انیمیشن و فیلمها که اکثرا کودکان و نوجوانان مخاطبان آن هستند، میباشد. در این بین به کودکان بیشترین آسیب روانی وارد میشود.
امروزه آمار معتادان در جامعه به طرز وحشناکی افزایش یافته است. اعتیاد را میتوان به شکلهای دگرگونی در جامعه یافت. اعتیاد به گوشی، پول، فسادهای اخلاقی و مواد مخدر از انواع متداول اعتیاد در اجتماع هستند. ماده مخدری که با اسم ماری جوانا در بین نوجوانان و جوانان ایرانی معروف شده است، با نامهای علف، گراس و گل نیز نامبرده میشود. این اسامی زیرشاخه ماده روانگردان کانابیسها هستند.
عدهی کثیری از نوجوانان و جوانان بدلیل مشکلات خانوادگی و بیکاری، به مادههای روانگردان روی میآورند. اما باور غلطی که در بین جوانان رایج شده، اعتقاد به اعتیادآور نبودن ماده مخدری همانند گل یا ماری جوانا است. این مادهروان گردان اثرات مخربی بروی روان و زندگی شخص دارد.
اضطراب، افسردگی و اختلالات شخصیتی از نشانههای بارز مصرف ماری جوانا است. مطالعات انجام شده نشان میدهد گل، علاوه بر افزودن مشکلات روزمره، مشکلات گذشته را نیز تشدید میکند.
دسترسی آسان به ماده مخدر گل، عدم آگاهی رسانی از خطرات مصرف آن، از دلایل افزایش اشخاص مصرفکننده است. عدم نظارت کافی ارگانهای مربوطه، یکی از عوامل ازدیاد افراد پخشکننده یا اصطلاحاً "ساقی" هستند.
طبق مطالعات بررسی شده دود ماری جوانا نسبت به نیکوتین، توتون، تنباکو مقادیر زیادتری مواد سرطانزا دارد. هر شخصی که پنج عدد ماری جوانا مصرف کند، برابر با شخصی که یک پاکت سیگار میکشد، مواد شیمیایی سرطانزا دریافت میکند.
مواد موجود در گل یا ماری جوانا 70 درصد خطر ابتلا به سرطان ریوی را نسبت به سیگار بیشتر میکند. بهترین روش ترک اعتیاد ماری جوانا و مادههای مخدر مراجعه به کلینک ترک اعتیاد و کمک گرفتن از روانشناسان و روانپزشکان است.