این روزها مدیریت شهری مهاباد دچار یک بحران به تمام معناست. دستگیری شش عضو شورای شهر و انحلال آن و همچنین دستگیری تعدادی از کارمندان شهرداری و دیگر ادارات به اتهام فساد مالی، مدیریت شهری را به بن بست رسانده و عقبگرد تاریخی چند سال اخیر در مسیر توسعه شهری را به اوج خود رسانده است.
در این میان شهردار فعلی مهاباد که بواسطه انحلال شورای شهر حکمش از اعتبار ساقط شد یکی از مسوولانی است که این روزها ادامهی کارش در اما و اگر میباشد. هرچند مدت زمان تصدیش بر پست شهرداری مهاباد به نسبت دیگران کوتاهتر بود اما عملکردش بسیار مورد نقد است.
کامران فاتح در حالی که سابقه سه دوره شهرداری شهر پیرانشهر را در سابقه خود داشت با اصرار و پافشاری پنج عضو دستگیر شده شورای شهر مهاباد و مخالفت و مقاومت شدید فعالان این شهر به عنوان شهردار انتخاب شد. اصرار بیسرانجامی که بیش از چهار ماه طول کشید و اولین آسیب فاتح قبل از حضور در شهرداری مهاباد برای این ارگان بود.
شهردار مهاباد پس از روی کار آمدن و به قول خود ایشان، جهت نشان دادن حسن نیت و اعلام آمادگی جهت مصاحبه با رسانه هاژه را داشت که این مصاحبه در شهریور ماه سال گذشته صورت گرفت.
در این مصاحبه هرچند کامران فاتح تلاش داشت کمترین وعدهای دهد که فردای آن روز اسباب نقد منتقدان را فراهم آورد و بیشتر در تلاش جهت همراه کردن افکار عمومی مخالف با وی بود، اما باز به نکاتی اشاره کرد که ممکن است بررسی آنها در زمان فعلی که استاندار باید برای ماندن یا نماندنش تصمیم بگیرد نامناسب نباشد.
فاتح در پاسخ سوال چرایی عدم وجود شفافیت در بدنه شهرداری عدم وجود واحد نظارت در این نهاد را دلیل بسیاری از پنهان کاریها دانست اما با گذشت بیش از یک سال از حضورش در نهاد شهرداری خبری از تشکیل این واحد نشد.
وی در این مصاحبه به صورت ریز آمار درآمد و بدهیهای شهرداری را تا لحظه حضورش ارایه داد اما پس از آن بارها سوال خبرنگاران هاژه در این خصوص بی جواب ماند.
فاتح در این مصاحبه در مورد حضور نیروهای مازاد در بدنه شهرداری و افرادی که در لیست نیروهای شهرداری موجودند اما عملا در هیچ واحدی مشغول به کار نیستند سخن گفته و وعده ساماندهی وضع موجود را داد. در حالی هیچ شواهدی مبنی بر عملی کردن این وعده پس از آن در اختیار رسانه ها قرار نداد.
شهردار مهاباد در بخش دیگری از مصاحبه آن زمان از بینظمی شدید در برخی واحدهای شهرداری همچون واحد حقوقی و امور مالی خبر داده و قول داد تغییرات اساسی در این واحدها به عمل آید اما باز هم هرگز خبری مبنی بر تغییرات در واحدهای مذکور در اختیار رسانهها قرار نگرفت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار هاژه در مورد تخلفات پیمانکاران، نحوه واگذاری پروژهها و عدم هرگونه شفافیت تماما وجود چنین آسیبی را پذیرفته و قول تلاش در جهت رفع آنها را داد در حالی که یک سال پس از این مصاحبه شاهد دستگیری یکی از پیمانکاران شهرداری مهاباد به اتهام فساد مالی بودیم.
توسعه فضای سبز و افزایش سرانه آن یکی دیگر از وعدههای کامران فاتح در گفتگو با هاژه بود. فضای سبزی که کمبود آن از معضلات اساسی مهاباد و محلات آن است. برای عدم تحقق این وعده شاید بتوان عموم مردم را به شاهد گرفت که هیچ گونه تغییر محسوسی در وضعیت فضای سبز و یا ساماندهی پارک ملتی که وعدهاش داده شده بود را در یک سال اخیر مشاهده نکردهاند.
ساماندهی سگهای بلاصاحب، زنده گیری و انتقال آنها به کمپی که قرار بود توسعه و تکمیل یابد از وعدههای دیگر شهردار شهر مهاباد بود که مشاهده شبانهروزی گلههای چند ده قلادهای در سطح شهر میتواند مدرکی بر عدم هرگونه پیشرفت در این زمینه باشد.
وعدههای دیگر کامران فاتح در مصاحبه سال گذشته با هاژه که اکنون سرنوشت ادامه کارش بدست محمد مهدی شهریاری استاندار است تکمیل پروژههایی چون کمربندی پشت قلا (داشا مجید)، پل سنگی بالادست پل شورنگ، پروژه اتصال تاج سد به منطقه آزادگان و لکه گیری معابر بود که غیر از آسفالت چند تکه خیابان شاید نه چندان ضروری و آنهم در این هفتههای بحث برانگیز، اثر دیگری از پیشرفت باقی پروژهها مشاهده نمیشود. به تمامی این خلف وعدهها میتوان انتقادات فراوان به شیوه و مدل نصب المانهای شهری، ادامه ماندگاری معوقات کارگران و عدم هرگونه برگزاری نشست خبری با اصحاب رسانه در طول دوران فعالیت وی اشاره کرد.
حال باید چشم انتظار ماند و دید محمد مهدی شهریاری استاندار به فرض مبرا بودن آقای فاتح از اتفاقات اخیر چقدر عملکرد وی را که فاتح رقابت بی عملکردی بین مسئولان شهری مهاباد است برای ابقا به عنوان سرپرست و یا برکناری مد نظر خواهد داد.