به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، در حالی که سد مهاباد یکی از جاذبههای توریستی شهرستان و استان است، در سایه عدم جدیت مسوولان، مشکلات این سد همچنان به قوت خود باقی است.
غفلت مسوولان و عدم مسولیتپذیری برخی شهروندان آلودگیهای زیادی را ایجاد نموده است. به نتیجه نرسیدن دفع استاندارد فاضلاب روستاهای بالادست سد مهاباد، مشکلات آلودگی مخزن این سد را همچنان پابرجا گذاشته است. فاضلاب این روستاها مستقیما وارد آب سد مهاباد شده است و در نتیجه آلودگیهایی را در این ضمینه پدید میآورد. مشکلات آلودگی تنها به ریزش فضولات انسانی و فاضلابهای خانگی به سد مهاباد محدود نمیشود بلکه خودروشویی سنگین و سبک موجب افزودن مواد شیمیایی به آب شده است.
یکی از مشکلاتی که همواره شهروندان در آن دخیل هستند، عدم نگهداری و حراست از حاشیه سد مهاباد است. به نحوی که روزانه بخش بزرگی از حاشیه سد مهاباد از طریق زباله و کیسههای پلاستیکی که شهروندان از آن استفاده میکنند آلوده میشود.
اگرچه سازمانهای مردم نهاد در قالب پویشها اقدام به پاکسازی حاشیه سد میکنند و این اقدام قابل ستایش است اما در صورتیکه شهروندان مسوولیتپذیر نباشند، این امر نمیتواند کمک شایانی به کاهش آلودگیهای حاشیه سد مهاباد بکند.تغییر کاربری اراضی حاشیه سد مهاباد نیز به نوبه خود در ایجاد آلودگی های ناشی از سموم و کودهای شیمیایی و تغییر سیمای گردشگری آن تأثیر منفی گذاشته است.
جاده ترانزیتی مهاباد به سردشت نیز که روزانه کامیونهای حامل مواد سوختی و شیمیایی از آن عبور میکند، منطبق با استانداردهای پدافند غیرعامل نبوده است و در صورت بروز هر گونه تصادف و ریزش مواد نفتی و سوختی به سد مهاباد میتواند فاجعهای جبران ناپذیر رقم زند. از طرفی ترافیک این خودروها و عدم ساماندهی آبهای سطحی در این مسیر، توده حجیم سنگی را تحت فشار قرار داده است.
در نبود جدیت مسوولان برای حل مشکلات، تهدیدهایی که حیات این سد را نشانه رفته، همچنان پابرجا است و این موضوع همچنان بصورت جدی در دستور کار مسوولان شهرستان مهاباد قرار نگرفته است.