به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، مسوولان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی در سفری چند ساعته به مهاباد عصر روز دوشنبه در سالن اجتماعات شهرداری مهاباد حضور یافتند و جواد آقازاده، رییس دانشگاه، رسول انتظار مهدی معاونت بهداشت، ابراهیم حسنی معاون درمان و تعدادی از مسوولان شهرستان آخرین وضعیت کرونا در شهرستان را مورد نقد و بررسی قرار دادند.
در این نشست که فاصله گذاری اجتماعی و رعایت برخی دستورالعملهای مقابله با کرونا به حاشیه رانده شده بود مورد انتقاد مهمانان و برخی اعضای حاضر در جلسه قرار گرفت و در نهایت نشستی که قرار بود چند ساعت به درازا کشیده شود بعد از مدتی کوتاه با درخواست رییس دانشگاه علوم پزشکی پایان یافت.
دکتر امیر بهزاد رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد در این نشست با ارائه آخرین آمار کرونا در شهرستان مهاباد اظهار کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در این شهرستان تاکنون 2 هزار و 591 شهروند مهابادی به ویروس کوید19 مبتلا شدهاند که افراد زیر 50 سال بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: 84 نفر از افرادی که فوت کردهاند بیماری پیش زمینهای داشتهاند که در این خصوص باید تدابیری برای جلوگیری از شیوع کوید19 در بین آنها اتخاذ شود.
بهزاد تصریح کرد: وضعیت فعلی شهرستان از نظر شیوع کرونا آرام ولی شکننده است به نحوی که باید آموزشهای مقابله با این ویروس به رفتار تبدیل شود.
ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز در این نشست ضمن تقدیر از تلاش کادر درمان شهرستان، خیرین و اعضای ستاد کرونای شهرستان اظهار کرد: ورود 400 هزار گردشگر به شهر مهاباد در زمان تعطیلات یکی از چالشهای جدی مقابله با این ویروس بود که خوشبختانه در همان ابتدا با درایت بازاریان، مغازهداران مجتمعهای تجاری و تاناکورا در تعطیلی بازار از شیوع یکباره این ویروس جلوگیری به عمل آمد.
وی در ادامه با اشاره به نقش خیرین در مقابله با ویروس کرونا افزود: تولیدکنندگان، خیرین و شهروندان نقشی تعیین کننده را ایفا کردند و مهاباد تنها شهرستانی بود که در آن 16 هزار بسته معیشتی در بین خانوادهها توزیع گردید و بیش از 8 میلیارد تومان برای مقابله با این ویروس از سوی خیرین شهرستان اختصاص یافت.
شجاعی در ادامه تعداد مرگ و میرهای ناشی از کرونا در شهرستان را یکی از مشکلات در این شهرستان عنوان کرد و گفت: نیازمند ورود کارشناسان و متخصصین به این موضوع هستیم و چرایی آن برای متوقف کردن این روند لازم و ضروری است.
فرماندار مهاباد در ادامه بصورت تلویحی خواستار افزایش امکانات زیرساختی بیمارستان مهاباد شد و گفت: اگر دستگاه اکسیژن ساز و کپسولهای اکسیژن در اسرع وقت به مهاباد نمیرسید فاجعه رخ میداد.
جواد آقازاده رییس دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی نیز تلاشهای صورت گرفته در این شهرستان را شایسته تقدیر دانست و گفت: هر منطقه و شهر شرایط ویژهای دارد که باید در هر بحران لحاظ شود.
وی افزود: پایین آمدن مرگ و میرها و بستریها به معنای پایان کرونا نیست، در روزهای گذشته که آمار مبتلایان به 50 نفر کاهش یافت اما فردای آن به 94 نفر رسید و این امر نشان میدهد که وضعیت پایدار نیست.
به گزارش هاژه، این نشست که با حاشیههای زیادی هم همراه بود مورد انتقاد رییس دانشگاه علوم پزشکی هم قرار گرفت و در آن جواد آقازاده به علت استاندارد نبود فضا و تراکم جمعیتی زیاد از ادامه جلسه خودداری کرد و از حاضرین خواست از ارائه گزارش خودداری نمایند.
وی که بصورت میدانی از وضعیت شهر و بازار نیز بازدید کرده بود به عدم استفاده برخی افراد شاغل در ادارات و سازمانها معترض بود و گفت: در شرایطی که مسوولان در مکانی غیر استاندارد، با حداکثر ظرفیت و عدم رعایت فاصلهگذاری اقدام به برگزاری نشست میکنند، از شهروندان نباید انتظار داشت که دستورالعملها را رعایت نمایند.
از دیگر حاشیههای این نشست علاوه بر حضور حداکثری افراد، تأخیر در برگزاری جلسه، عدم آماده بودن زیرساختهای صوتی و تصویری و پذیرایی بود و در آن مستندی از اقدامات صورت گرفته در بحران کرونا پخش گردید که بدلیل کیفیت پایین پخش، تقطیع آن و عدم زیرنویس با واکنش حاضرین روبرو شد.