تاریخ: ۱۳۹۹/۴/۹
کرونا و رویکردهای متفاوت شهروندان مهاباد
به گزارش پایگاه خبری _ تحلیلی هاژه، در پی شیوع مرگبار کووید-19 در جهان، ایران بعد از چین دومین کشوری بود که نخستین اثرات شیوع بیماری کرونا در مورخه 30 بهمن 1398 در آن مشاهده شد و ایران را در لیست 10 کشور قرمز جهان همچنان ثابت نگه داشته است.

سهل انگاری دو طرفه مسوولان و شهروندان در ایران شرایطی را فراهم کرده که بیماری کرونا حتی یک لحظه هم از پویایی خود کم نکند، براساس آمار و اظهارات مسوولان انتظار می رود، جنگ جهانی سلامت تا آخر سال 99 پایدار باقی بماند.
از اواخر اردیبهشت ماه بیشتر شهرهای آذربایجان غربی در وضعیت قرمز قرار گرفتند، با عادی شدن بیماری کووید-19 در دربین مردم و مسوولین آمار مبتلایان در این شهر را بصورت نگران کننده‌ای افزایش داد.

برای اجرای قرنطینه استاندارد درشهرها، دولت‌ها باید بتوانند بخشی از طبقه زیر خط فقر را تامین کند، اما ناتوانی دولت در تأمین هزینه‌های قرنطینه موجب شد این اقدام موفقیت آمیز نباشد.
آمار سر به فلک کشیده شمار قربانیان و مبتلایان در مهاباد موجب شده که بار دیگر مسوولان اعمال محدودیت‎ها را در دستور کار قرار دهند که احتمال می‌رود با واکنش منفی برخی مغازه‌داران، مشاغل روزمزد و شهروندان روبرو شود در نهایت بسته شدن بازار، مجتمع های تجاری و تاناکوارا اختیاری اعلام گردید. 
در واقع اوضاع اقتصادی روزمره قشر پایین و روز کاری آنها تعطیل بودن بازار را تقریبا غیر ممکن خواهد کرد. در شرایطی که تعداد محدودی از مردم نکات بهداشتی را رعایت می کنند، شمار مبتلایان و آمار مرگ و میر حاصل از کووید-19 هر روز افزایش خواهد داشت.

 شهروندی در تماس با هاژه افزایش قیمت ماسک و دستکش را یکی از دلایل رعایت نکردن نکات بهداشتی از سوی شهروندان اعلام کرد و گفت: متاسفانه وجود مشکلات اقتصادی همسو با ظهور این بیماری کرونا وضعیت را برای قشر پایین دست سخت تر از قبل کرده است.
برخی دیگر از افراد جامعه ویروس کووید-19 را جنگ بیولوژیکی میان کشورها می دانند. آنها اعتقاد دارند تنها مهره‌های سوخته در قدرت طلبی دولت‌‌‌‌‌‌‌‌ها، مردم هستند.
مسافران و بخشی از جامعه بدلیل ترس، ویروس کرونا را انکار می‌کنند، در این شرایط درصد شیوع بیماری را خیلی بالا می برد. 


یکی دیگر از شهروندان مهاباد اظهار کرد: بهترین راه برای کاهش مبتلایان، بستن ورودی و خروجی شهر است. با این اقدام از ورود مسافران احتمالا آلوده، جلوگیری خواهد کرد.
وی افزود: خرده فروشان و میوه فروشان در سطح شهر که احتیاجات روزمره مردم را برآورده می کنند، باید نکات بهداشتی را با دقت رعایت کنند. این اماکن یکی عوامل خطرناک ابتلا به کرونا به شمار می روند.

سومین دسته از مردم آنهایی هستند که اعتقاد دارند هیچ حادثه‌ای بدون مشیت الهی اتفاق نمی افتد. باورهای مذهبی در این گونه افراد موجب تعصب در تصمیمات و نظرات آنها می شود. بخش بزرگی از خانواده های مبتلایان با برگزاری مراسمات سوگواری، آیین های عروسی و همچنین تجمعات پرخطر دیگر داغ دل شهر را بیشتر خواهند کرد.
 با وجود هشدارهای مسوولین از تکثیر نگران کننده بیماری کرونا، باز هم رفت و آمد شهری همانند روزهای قبل از بحران زیاد است. عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تراکم جمعیتی در اماکن سر بسته و پارک ها بدون استفاده از ماسک شیوع هرچه بیشتر کووید-19 را فراهم می کند.

شهروندی اعلام نکردن آمار کلی را علل روند رو به افزایش این بیماری اعلام کرد و گفت: متاسفانه مسوولان تنها با اعلام آمار بستری‌ها و چشم پوشی از تعداد مبتلایان سرپای، از حساسیت شهروندان نسبت به وضعیت کاسته است.
 وی افزود: در صورت عدم برخورد مسوولین با کسانیکه اقدام به برگزاری مراسمات مختلف در این روزهایی کرونایی می‌کنند، قرنطینه شهر هم نمی‌تواند مشکلی را حل کند.

یکی از مغازه داران مهاباد نیز در گفتوگو با هاژه اظهار کرد: در اواخر اسفند بدلیل اعمال محدودیت‌ها و قرنطینه شهر، آمار مبتلایان به کرونا تقریبا ثابت بود.
وی افزود: توزیع ماسک، دستکش، مایع ضدعفونی و همچنین گندزدایی معابر و کوچه‌ها موجب شد مهاباد در وضعیت مطلوبی قرار گیرد، اما تجمع‌های پر خطر در میادین و عدم استفاده شهروندان از وسایل پیشگیری از کرونا، افزایش نگران کننده شمار مبتلایان در شهرستان را موجب شده است.