تاریخ: ۱۳۹۹/۴/۸
مواظب باشیم دود عروسی‌ و عزا به چشم بازار مهاباد نرود
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بحران افزایش شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا در مهاباد که بخش عمده آن ناشی از عدم جدیدت و مسوولیت پذیری برخی از افراد است، بازار شهر را با چالش روبرو کرده است.
عروسی و عزا در کشور و خصوصا شهرهای کوردستان و آذربایجان غربی  به یکی از چالش‌های مدیریت و کنترل شیوع کرونا تبدیل شده است به نحوی که بعد از برگزاری هر مراسم عروسی، مجالس ترحیم و یا دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه دهها نفر به این ویروس مبتلا می‌شوند.
ابتلای دسته جمعی افراد علاوه بر ایجاد خطر بر سلامت سالمندان و کل اعضای یک خانواده فشار مضاعفی را بر کادر درمانی شهرستان وارد می‌کند، نیروهایی که از اسفندماه سال گذشته در بدترین وضعیت قرار دارند و افزایش شمار مبتلایان در بین آنها نیز مشکلات عدیده‌ای در ارائه خدمات ایجاد کرده است.
آخرین آمار وزارت بهداشت حاکی از آن است که هر فرد مبتلا در صورت عدم پیشگیری می‌تواند 400 نفر را به این ویروس مبتلا کند، رقمی نگران کننده که در صورت عدم جدیت در کنترل آن در هر شهری می‌تواند یک فاجعه را رقم زند.
مسوولان شهرستان مهاباد بارها نسبت به برخورد با تجمعات و حتی تعطیلی بازار هشدار داده‌اند اما در این بین برخی افراد در اختفا اقدام به برگزاری مراسم عروسی و یا مجالس ترحیم می‌کنند.
به نظر می‌رسد تاکنون اقدامی جدی برای برخورد با برخی تجمعات عروسی، ختم و گردهمایی‌ها صورت نگرفته و مسوولان بیشتر به بازار و وضعیت آن چشم دوخته‌اند و تا این لحظه مراسم عروسی و عزا را به عنوان عامل اصلی شیوع ویروس در شهر مهاباد قبول نکرده‌اند.
مسوولان در برخی شهرهای استان کوردستان خواستار ورود دادستانی به برخورد با برگزار کنندگان این مراسم با توجه به مطالبه عموم شهروندان شده‌اند، امری که تا این لحظه در مهاباد اتفاق نیافتاده است.
در روزهای گذشته مسوولان شهرستان مهاباد از تعطیلی بازار این شهرستان‌ خبر دادند، اما ساعاتی بعد از اعلام آن، با اطلاعیه جدیدی مبنی بر اختیاری بودن تعطیلی واحدهای صنفی به نحوی تعطیلی‌ها را از شیوه‌ای الزام آور به اختیاری تبدیل کردند.
تعطیلی بازار مهاباد که با واکنش تعدادی از بازاریان روبرو بوده موجب شد تا تعداد زیادی از شهروندان و بازاریان با انتقاد از این تصمیم خواستار برخورد جدی با برگزار کنندگان مراسم عروسی و عزا بجای تعطیلی بازار باشند.
از طرفی تجمع در برخی مکان‌های دولتی همچون بانک‌ها، ادارات، مراکز خدماتی ودفاتر پیشخوان دولت جزو مراکزی هستند که همواره بیشترین تراکم جمعیتی را نسبت به مغازه‌های شخصی ایجاد کرده‌اند که نیازمند ورود جدی ستاد مقابله با کرونا برای کنترل آنها است. 
حال بعد از چند روز دوباره زمزمه تعطیلی بازار به گوش می‌رسد، اقدامی که با داشتن موافقان، مخالفان زیادی هم دارد.
در واقع مشکل اصلی افزایش شمار مبتلایان مهاباد را باید در برگزاری مراسمات پنهانی و عدم استفاده از ماسک و تجهیزات پیشگیرانه جستجو کرد.
 ورود دادستانی و مسوولان به برگزاری مراسمات پنهانی و برخورد جدی با برگزار گنندگان این مراسمات تا حد زیادی می‌تواند از ابتلای دسته جمعی افراد جلوگیری نماید و در بازار نیز با اعمال اجباری کردن ماسک که هزینه آن به مراتب کمتر از تعطیلی و تخته کردن یک شهر است موثرتر خواهد بود.
به گزارش هاژه، در یک ماه گذشته برگزاری مراسمات عروسی، مجالس ختم و گردهمایی‌های خانوادگی و دوستانه همواره مورد اعتراض و انتقاد کارشناسان  و شهروندان قرار گرفته، به نحوی که منشاء ابتلای بیشتر شهروندان مهابادی ناشی از حضور در این مراسمات بوده است.
عدم استفاده همگانی از ماسک و بی توجهی به دستورالعمل‌های ویژه پیشگیری از شیوع کرونا از سوی تعدادی از شهروندان، بخش عظیمی از شهر را با بحران روبرو کرده است.
عکس تزئینی است.