به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، شیوع ویروس کرونا در جهان که بیشتر کشورهای جهان را دربر گرفته، حال به دستاویزی برای بهره برداری سیاسی تبدیل شده است.
وزیر خارجه آلمان که روز جمعه ۲۶ اردیبهشت (۱۵ مه) در پارلمان این کشور سخنرانی میکرد ضمن ارائه گزارشی از وضعیت و پیامدهای بحران کرونا در جهان و اتحادیه اروپا با هدف بهرهبرداری سیاسی اتهاماتی را علیه چند کشور جهان ازجمله ایران مطرح کرد.
"هایکو ماس" در بخشی از سخنان خود بدون اشاره به سند و آماری مدعی شد کشور ایران از تدابیر مخصوص به کرونا برای برخورد با خبرنگاران استفاده شده می کند.
سخنرانی وزیر خارجه آلمان درحالی مطرح میشود که بیشتر قطبهای جهانی یکدیگر را به منشاء ویروس کرونا و پنهان کاری متهم کردهاند و در این بین برخی کشورها برای پیشبرد اهداف سیاسی در عرصه بین الملل ادعاهای مختلفی را بدون اشاره به سند خاصی با هدف دستیابی به اهداف و تحت فشار قرار دادن برخی کشورها مطرح میکنند.
پیشتر نیز مقامات آلمانی ادعاهایی در زمینه پنهان کاری اطلاعات در زمینه کرونا علیه برخی کشورها مطرح کرده و همزمان با تبعات منفی بحران کرونا در اتحادیه اروپا نسبت به خرید شرکتهای ورشکسته شده این کشور توسط برخی کشورهای دیگر هشدار دادهاند.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز مدعی حملات سایبری از سوی کشور روسیه مبنی بر دست داشتن هکرهای روس در جاسوسی و جمعآوری اطلاعات شخصیِ صدراعظم آلمان را مطرح کرده بود که مقامات روسی آن را تکذیب کردند.
به نظر می رسد قطبهای صنعتی و اقتصادی اتحادیه اروپا ازجمله آلمان و فرانسه با مطرح کردن برخی ادعاها و سیاستهای مستقل از برخی کشورهای دیگر سعی در مطرح کردن خود به عنوان یک کشور با سیاست مستقل در قالب اتحادیه اروپای قدرتمند هستند.
افزایش بیسابقه تقاضای بین المللی برای ملزومات پزشکی و احتکار آن توسط برخی کشورها و دلالان بازار سیاه مشکلات عدیدهای را برای بسیاری از کشورها ایجاد کرده، اما لزوم پیاده سازی رویکردهای اجتماعی برای مقابله با کرونا در بیشتر شهرهای کشور موجب شد رسانههای منطقهای و محلی به عنوان آموزش دهندگان دستورالعملهای کرونایی نقش ارزندهای را برای کنترل شیوع این ویروس ایفا نمایند.
هاژه به عنوان یکی از پر مخاطب ترین رسانههای خبری منطقه از اواخر بهمنماه سال 98 همزمان با اطلاع رسانی در زمینه شیوع ویروس کرونا خبرهای آموزشی در خصوص علایم و راه های پیشگیری از شیوع را پوشش داده و از دوم اسفندماه نیز با ثبت اولین مورد مثبت کرونا در کشور خبرهای آموزشی و فرهنگ سازی در زمینه جلوگیری از شیوع آن را بصورت جدی در دستور کار خود قرار داده است.
خبرنگاران این رسانه ضمن حضور در بیش از 100 جلسه ستاد مقابله با کرونا در شهرستان مهاباد و پوشش اخبار، اقدام به تهیه گزارشات میدانی به منظور فرهنگ سازی در زمینه خود مراقبتی و قطع زنجیره ویروس کردهاند.
تهیه بیش از 250 گزارش مکتوب تولیدی با موضوعات مرتبط با کرونا در بخشهای خبری گزارش، سلامت و اجتماعی از تاریخ ابتدای اسفندماه تاکنون که شامل اطلاع رسانی در زمینه آخرین وضعیت از زبان مسوولان، گزارش عملکرد، اطلاعیه، گزارش میدانی، فرهنگ سازی، فراهم کردن زمینه اجرای طرح فاصله گزاری اجتماعی، آگاه سازی و روشنگری و... می باشد تنها بخشی از فعالیتهای مکتوب این رسانه است.
تهیه نزدیک به 50 گزارش تصویری در بخش خبر، مصاحبه با مسوولان، خیرین، روانشناسان، پزشکان متخصص شهرستان با موضوعات مرتبط با کرونا در زمینه آگاه سازی، اطلاع رسانی در فضای مجازی فعالیت کرده است.
تهیه و انتشار بیش از 50 پوستر و اینفوگرافیک در زمینه آگاهی بخشی به شهروندان برای مقابله با کرونا در فضای مجازی به ویژه تلگرام، اینستاگرام و آپارات از دیگر اقدامات این رسانه بوده است.
ضمن همکاری و تعامل مستمر با کلیه مسوولان شهرستان و ستاد مقابله با کرونا در مهاباد انتشار گزارشات و یادداشتهای انتقادی در خصوص کمبودها، نحوه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، شبکه بهداشت و درمان مهاباد و ستاد مقابله با کرونای شهرستان با هدف اصلاح ضعفها و دستیابی به راه حل و ارائه راهکار مناسب جهت جلوگیری شیوع و قطع زنجیره اجتماعی کرونا از دیگر اقداماتی بود که بدون القای فشار و جلوگیری از دسترسی به اطلاعات در این شهرستان توسط رسانه هاژه صورت گرفت.
به گزارش هاژه، ویروس کرونا به عنوان یکی از جدی ترین بحرانهای بین المللی دارای ابعاد مختلفی است و در نبود واکسن و درمان به نظر می رسد استفاده از ظرفیت رسانهها برای ترویج خودمراقبتی و رعایت دستورالعملهای مقابله با شیوع کرونا در ین شهروندان موثرترین شیوه مقابله با این ویروس است.
از زمان شیوع کرونا قطبهای اقتصادی و صنعتی جهان با متهم کردن یکدیگر به منشا شیوع و پنهان کاری سعی در پیشبرد اهداف خود دارند و هرزگاهی اخبار کشف واکسن با هدف دستیابی به قدرت بیشتر کشورها مطرح میگردد.