به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه تلاشهای جدی برای انتقال مشاغل آلاینده و مزاحم داخل شهر به شهرک صنفی مهاباد در جریان است، چند مشکل عمده بهره برداری از آن را که خواسته بسیاری از شهروندان و مسوولان است سالها به تأخیر انداخته است.
پیادەروهای خیابان سرداران، قاضی، پرستار و پیام نور حالا حالاها باید تاب خودروهای معاملاتی و مشاجرههای روزمره فروشندگان و خریداران را بیاورد و ساکنان خیابانهای کارگر، دانشگاه، سنجان آباد، بداق سلطان و... با مشاغلی که تحت عنوان مزاحم تعریف شدهاند، تا سالیان سال دست و پنجه نرم کنند.
حال در این اوضاع و پس از چند سال و چندین جلسه از سوی نهادهای مسئول، "ابراز امیدواری" برای شروع عملیات فاز 2 شهرک صنفی کاوه، عصاره و چکیده سخنان آنان است. پروژهای که به گفته آنان بازی دو سر برد است، هم برای شهرداری سودآور خواهد بود و هم گردهمایی صاحبان مشاغل مزاحم در یک مکان مشخص برای آنان بهتر. سیمای شهری هم در این اوضاع نفسی تازه خواهد کرد.
در یک بازدید میدانی از شهرک صنفی کاوه پای گفتوگو و گلایههای برخی از صاحبان مشاغل در کارگاههایی که به موجب قانون به این مکان منتقل شدهاند، نشستیم.
به گفته آنان پس از پلمب بازار روز عدهای از مغازەداران از استقرار در شهرک صنفی سرباز زده و در سایر محلات شهر از جمله پشت تپ و زمینهای شهرداری نسبت به اجاره مغازه اقدام نمودهاند.
یکی از فلزکاران با اشاره به اینکه تمامی صاحبان این رسته به این مکان منتقل نشدهاند گفت، این وضعیت بر درآمد ما تاثیر مستقیمی داشته است. وی ضمن گلایه از مسوولان ادامه داد: وجود یک نگهبان برای تمامی شهرک صنفی کافی نیست و شهرداری نسبت به جمع آوری زباله و آبیاری درختان این مکان اقدام نمیکند.
یکی دیگر از مغازەداران نبود روشنایی کافی و چراغ در کوچه و خیابانهای شهرک، عدم آنتن دهی مناسب تلفن همراه، نبود هرگونه سرویس و یا وسیله حملونقل عمومی و عدم آسفالت این مکان را از مشکلات شاخص برشمرد.
برخی دیگر از مغازهداران نبود دستگاه عابر بانک، عدم شیب بندی مناسب و استاندارد رسته فلزکاران و نبود پل بر روی جویها را مشکل آفرین عنوان نمودند.
در کنار این مشکلات عدم تعبیه دوربین مدار بسته در هیچ نقطهای از شهرک صنفی جهت تامین امنیت، نبود امکانات ایمنی و اورژانسی، فقدان سرویس بهداشتی عمومی و نمازخانه قابل اشاره است.
همزمان با انتقال اجباری فلزکاران بازار روز، 7 نمایشگاه خودرو نیز در مهاباد پلمب شدند. رییس اتحادیه مشاورین املاک و خودرو در گفتوگو با هاژه تعداد نمایشگاههای خودرو دارای پروانه کسب در شهرستان مهاباد را 71 و بدون پروانه را نیز حدودا 40 نمایشگاه اعلام نمود.
محمد گلاوی اظهار کرد: در زمان صدور پروانه کسب از صاحبان نمایشگاه خودرو، تعهد گرفته شده تا نسبت به انتقال نمایشگاه به شهرک صنفی اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه به مالکینی که در شهرک صنفی دارای مغازه هستند مهلت 2 ماهه داده شده گفت: نمایشگاههایی که از قانون سرباز زنند پلمب خواهند شد.
برای دیدن گزارش تصویری دومین روز این جشنواره بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
با این حال برخی اهمال و کوتاهیها نیز متوجه اتحادیە و اتاق اصناف است، چرا که در صدور پروانه برای مکانی مشخص و فعالیت صاحب آن شغل در مکانی دیگر و یا عدم التزام به قانون در متراژ مکان معرفی شده راه را برای بینظمی، مزاحمت برای ساکنان برخی محلات و پیادهروها فراهم میکنند.
دست آخر اینکه برنامهریزی برای انتقال اصناف و مشاغل مزاحم در مهاباد بایستی بر اساس اولویت و طبق یک برنامه زمانبندی شده صحیح انجام پذیرد، چرا که منظره شهر توریستی مهاباد و حرکت در راستای یک شهر انسان مدار بیش از این تاب بیانظباطیها را ندارد.