تاریخ: ۱۳۹۹/۱/۱۰
کشف دارو و واکسن کرونا گمانه زنی پزشکی یا دروغی بزرگ
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه ویروس ناشناخته کرونا در خلاء ناشی از دارو و واکسن، بیش از 180 کشور جهان را به خود درگیر کرده، هرازگاهی خبرهایی از کشف دارو یا واکسن آن بدون پشتوانه علمی کافی منتشر می‌شود.
اگرچه در بیشتر رسانه‌ها تفاوتی بین داروی کرونا و واکسن کرونا لحاظ نمی‌شود اما این دو، مقوله‌ای متفاوت هستند.
 
اگرچه کشف و به نتیجه رسیدن مطالعات در هر یک از این دو مقوله می‌تواند برای مطالعات مقوله دیگر مفید باشد اما واکسن و دارو را نمی‌توان یک موضوع واحد دانست، چراکه هدف از مصرف دارو بهبودی فرد آلوده شده به کرونا و میان مدت است و واکسن بر ریشه کن شدن بیماری و افزایش ایمنی بدن در مقابل این ویروس است. 
برای روشن ترشدن موضوع بیماری فلج اطفال را درنظر بگیرد که با واکسن کاملا کنترل شده اما تاکنون دارویی برای آن کشف نشده است در واقع فلج اطفال کابوس وحشتناکی است که درمان ندارد و تنها راه نجات از آن پیشگیری با واکسن است، ویروس وحشی پولیو عامل این بیماری عفونی است که بیشتر از راه ویروس‌های دهانی، مدفوع یا آب و غذای آلوده منتقل می‌شود.
به گفته محققان اروپایی کشف یک واکسن 15 سال زمان می‌برد و اخبارهای منتشر شده در خصوص واکسن کرونا صرفا یک گمانه زنی و آزمایش است که با کشف واکسن آن فاصله دارد.
بدنبال شیوع ویروس کرونا و گسترده شدن ابعاد شیوع آن در ووهان، متخصصان چینی به برای کشف و تهیه واکسنی برای آن اقدام کردند ولی با به نتیجه نرسیدن تحقیقات و آزمایش‌ها و جهانی شدن ابعاد شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفتند خصوصیات، مشخصات و نتیجه مطالعات و برداشت‌های علمی پزشکی خود را به دانشمندان جهان عرضه کنند تا در اقدامی مشترک و فشرده از نظر زمانی به دارو و واکسن کرونا دست یابند.
تیم‌ها مختلفی از سراسر جهان بصورت مشترک و گاها انفرادی درحال مطالعات، شناسایی، آزمایش عناصر و ساختارها بر این ویروس هستند.
یافته‌های جدید حاکی از آن است برخی گمانه زنی‌های پزشکی همزمان برای تولید واکسن و دارو برای کرونا صورت گرفته اما نتایج یکسان و ثابتی از آن برای تایید موثر بودن دارو و یا واکسن کسب نشده است.
فرایند تولید واکسن بسیار پیچیده است به نحوی که باید اثرات هر واکسن به چند نسل بعد از موش‌های آزمایشگاهی بررسی، تجزیه و تحلیل شود و با تحلیل عوارض و اثرات،  بتوان آنرا به عنوان یک واکسن پذیرفت، برای همین دلیل است که دانشمندان مدت زمان بیش از یک دهه را برای تولید هر واکسن نیاز دارند.
تمرکز تمامی دانشمندان جهان بر روی یک موضوع می‌تواند سرعت عمل بسیار بیشتری به تولید دارو واکسن بدهد اما این موضوع بدین معنا نسیت که درحال حاضر واکسنی مورد تایید بر اساس استانداردها تولید شده و آزمایش برخی واکسن‌ها بر روی افراد داوطلب تنها یک گمانه زنی محسوب می‌شود.
در سطح جهانی برخی کشورها و برخی شرکت‌ها برای جذب و ارتقای سرمایه و شاخص‌های بورس و سهام هرازگاهی خبر تولید واکسن کرونا را به عنوان یک رپورتاژ از طریق رسانه‌های جهانی اعلام می‌کنند و انعکاس این اخبار در فضای رسانه‌ای بخصوص در کشورهای جهان سوم و سایرکشورهای درگیر با ویروس کرونا به عنوان کشف واکسن قطعی تفسیر می‌شود.
صرف نظر از اینکه انتخاب افراد داوطلب برای آزمایش واکسن نیز در ازای پول و با توجه به شرایط فیزیکی، خانوادگی، جسمانی و ژنتیکی صورت می‌گیرد، در سطح منطقه‌ای نیز برخی از کشورهای درگیر با کرونا نیز با انتشار اخباری از این دست درصدد بخشیدن آرامش به جامعه هستند و گاهی هم برخی پزشکان نتایج برخی مطالعات و گمانه زنی های خود را به عنوان نقشه راه تولید واکسن و دارو معرفی می‌کنند که از سوی برخی رسانه‌ها و یا شهروندان به تولید واکسن و دارو تفسیر می‌شود.
برخی از اشخاص افراطی نیز با سو استفاده از دین، مذهب، ماورا طبیعه و عقاید برخی از راهکارها گاها عجیب و چندش آور را به مریدان خود معرفی می‌کنند تا هم کسب درآمدی نمایند و هم در خلال مقابله با علم و دانش و تکنولوژی مریدانی کسب کنند، البته نباید غافل ماند برخی دشمنان دین و مذهب نیز با معرفی شخصیت‌های گم‌نام و اظهار نظرهای منتسب به وی درصدد ضربه زدن به دین و فرهنگ جوامع  و تبلیغ برای جهانی شدن و غربی شدن هستند.
کم نیستند برخی افراد سودجو که شایعه استفاده از فلان داروی احتکار شده و یا فلان ادویه و سایر موارد را به عنوان دارو معرفی می‌کنند و در این میان درآمد هنگفتی کسب می‌کنند.
 همزمان با رویدادهای مربوط به کرونا در سطح جهانی، کشوری و منطقه‌ای گاها برخی فیلم‌های انگیزشی( تشویق کادر درمانی، آواز خوانی پلیس‌ها و شادی‌های دسته جمعی مردم و پزشکان و...) در کشورهای مختلف و حتی بخش‌های بریده شده از فیلم و سریال‌های مختلف در فضای مجازی با تحریف عنوان، میکس، تدوین، کپشن و تیتر اشتباه با هدف جذب مخاطب و ناآگاهی منتشر می‌شود که شهروندان را بیشتر دچار گمراهی می‌کند، به نحوی که روزانه با سیل عظیمی از اخبار، فیلم و عکس جعلی روبرو می‌شوند.
در چنین فضایی که تعداد بسیار کمی از شهروندان با سواد رسانه‌ای آشنایی دارند برخی جوک و لطیفه‌ها هم به عنوان تولید واکسن و درمان تفسیر و معرفی می‌شود و چه بسا برخی افراد را دچار مسمومیت و مرگ هم کند، لذا توصیه به شهروندان برای دریافت اخبار از منابع موثق رسمی و معتبر اگرچه به گونه‌ای دیگر تعبیر شده اما می‌تواند شهروندان را از بسیاری از اطلاعات غلط محفوظ کند.
صرف نظر از اینکه ارزش جان انسان‌ها در هر کشوری نسبت به کشوری دیگر متفاوت است در پایان همواره شهروندان لازم است با انتشار هرنوع خبری درمورد کرونا این سوال را از خود بپرسند که چرا با وجود کشف دارو و واکسن هر روز شاهد مرگ و میر شهروندان و حتی نخبگان در کشورهای اروپایی، آمریکا و ... هستیم؟