مطلعیم ویروس کرونا خطرناک و کُشنده است اما نه آنچنان ترسناک و وحشت آور.در پی سفر کروناویروس به ایران منطقه کُردستان هم از این قضیه مستثنی نماند و امروز کُردستان و آذربایجان غربی هم در خطر جدی آسیب پذیری بر اثر کرونا گردیده و در وضعیت قرمز قرار دارند.
ویروسی که بعد دو ماه نه شناخته شده و نه دارویی آنچنانی برای کنترل آن مشخص شده و فقط با قرنطینه های خانگی و فردی که منجر به قطع این زنجیره میشود،مردم را رهنمون به ماندن در خانه کردهاند.
در مهاباد و همهی شهرهای همجوار هم مانند بوکان و سقز و شهرهای اطراف جهت جلوگیری از پیشرفت این ویروس،قریب به یک هفته است که بازاریان و اصناف،محل کسب خود را بسته و بخشی زیادی از ادارات نیز تعطیل شده است.اما آیا این تعطیلی که به پایههای اقتصاد کشور لطمه میزند تا کی ادامه پیدا خواهد کرد؟
آیا خسارتی برخی از صنفها را میتوان جبران کرد یا کمک و یاری از ارگان و سازمانی بعنوان جبران خسارات دریافت کرد؟
سوالها و جنجنالهای فکری که امروز در پی تعطیلی شهر ذهن همگان را به خود مشغول کرده است.راستی یک سوال در همین حوالی شهر خودمان،خرده نان فروشی که تا چند روز قبل نان خرده میخرید و عمدتا اندازهی دو روز یا فوقش دو هفته پس انداز میتواند داشته باشد بعد از این باید به کجا پناه بُرد؟از کی یاری گرفت؟
آیا کسی بر اثر کرونا فوت کند را بیشتر میتوان درک کرد یا کسی که از نبود نان شب تلف شود؟
خیلی خطرناک است که ویروس گرسنگی که امروز مردم منطقهمان بهدست آن گرفتار است جایگزین ویروس کرونا شود...
تمدید هفته به هفتهی تعطیلی کسب و بازار زیانهای جبران ناپذیری را به میان خواهد آورد هر چند اگر سلامت مردم عزیزمان در اولویت باشد.بازشدن بازار در این شرایط بد است ولی تعطیلی یکماهه و ایام بیشتر وضع موجود را بدتر خواهد کرد و در مقابل افزایش قیمت در بازار در اکثر صنفها و وسایلها در اثر رکود شدید بازار،با این روند در آیندهای نزدیک قطعا شاهد آن خواهیم بود.
یک سوال: اگر فردی در خانوادهای و یا سرپرستی خانواری در اثر کرونا جان بسپرد دشوارتر است یا در اثر گرسنگی و فقر و نبود؟ کدامیک پیش خانوادهاش مرگ قابل درکی خواهد بود؟
در این شرایط بحرانی باید چارهای اندیشیده شود و تصمیماتی عملکردی گرفته شود که از این شرایط کمتر شاهد خسارات جبران ناپذیری باشیم و داغ جدیدی را شاهد باشیم.لطفا خود را حدالامکان حفظ کنیم و از انتقال این ویروس جدا بپرهیزیم و لطفا و خواهشا به معنای واقعی در خانه بمانیم و فقط امسال در خانه سیزده را بدر کنیم تا این زنجیره از هم بپاشد و دیگر شاهد تعطیلی و کسادی بازار و آسیبهای آتی نباشیم.
امید است در سال نو، یکبار دیگر سلامتی و آرامش خاطر نصیب همه هم میهنان عزیزمان گردد و از به امید آنکه کروناویروس بزودی خداحافظی کند و مردم دیارمان در امان بمانند.ان شاء الله