به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، 350 اصله نهال بومی در محوطه دانشگاه پیام نور مهاباد غرس شد.
معروف خلیلی رییس دانشگاه پیام نور مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: در راستای سیاستهای حفاظت از محیط زیست و توسعه فضای سبز در سال جاری 350 اصله نهال مثمر و غیرمثمر غرس شد که با این اقدام فضای سبز دانشگاه پیام نور مهاباد به 6 هکتار افزایش مییابد.
وی افزود: دانشگاه پیام نور مهاباد با این اقدام رتبه اول را دربین دانشگاههای پیام نور استان آذربایجان غربی به خود اختصاص داده و در سطح کشور نیز جزو دانشگاههای برتر از لحاظ توسعه فضای سبز است.
خلیلی تصریح کرد: تمام فضای سبزی که در سالهای گذشته و امسال در این دانشگاه توسعه یافته مجهز به سیستم آبیاری قطرهای بوده و از نظر نوع نهالها و مسائل آموزشی و پژوهشی کم نظیر است، در اصل طرح موفق توسعه فضای سبز دانشگاه تهران در دانشگاه پیام نور مهاباد پیاده شده است.
وی با بیان اینکه این دانشگاه از نظر فضای سبز و کیفیت نهالهای کاشته شده در محافل علمی و دانشگاهی حرفی برای گفتن دارد اضافه کرد: نهالهای کاشته در محوطه مقاوم در برابر کمآبی و از تنوع گونه مطابق با ویژگیهای منطقه برخوردار است.
رییس دانشگاه پیام نور در ادامه اظهار کرد: در نظر داریم از 9 هکتار محوطه دانشگاه بخشی از آن را به فضای آموزشی و ورزشی و مابقی به توسعه فضای سبز اختصاص دهیم.
معروف خلیلی ابراز امیدواری کرد با اقدامات صورت گرفته و پیاده کردن طرحهای پژوهشی رتبه اول کشور از نظر توسعه فضای سبز به دانشگاه پیام نور مهاباد تعلق گیرد.
مجید پاتو رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهاباد نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: در هفته منابع طبیعی با همکاری دانشگاه پیام نور شهرستان مهاباد روز آموزش و پژوهش در این شهرستان گرامی داشته شد.
وی افزود: دانشگاه پیام نور مهاباد مدت 12 سال است که توسعه فضای سبز و درختکاری را بصورت جدی در دستور کار خود قرار داده و حدود 6 هکتار از محوطه دانشگاه را با غرس گونههای متنوع بومی وغیر بومی به فضای سبز اختصاص داده است که در مقایسه با سایر دانشگاههای استان ایدهآل است.
پاتو تصریح کرد: در اداره منابع طبیعی هرساله در چندین نوبت نهالهای رایگان در اختیار دانشگاهها، سازمان شهرداری، مدارس و سایر ادارت و ارگانها به منظور افزایش سرانه فضای سبز قرار داده میشود .
وی اضافه کرد: در راستای اجرای طرح پارک آبخیز 110 هکتار از زمینهای حاشیه سد مهاباد نیز با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد تومان اعتبار از محل بودجه اعتبارات ملی و صندوق ملی توسعه درختکاری شده که محوطه آن فنس کشی و با احداث ساختمان نگهبانی حفاظت خواهد شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیرداری در ادامه اظهار کرد: با اجرای این طرح سرانه فضای سبز شهرستان مهاباد دو برابر افزایش خواهد یافت.
وی افزود: ابنیههای لازم برای یک پارک ازجمله آلاچیق، مسیر پیاده روی، محل تفریح و استراحت و نگهبانی برای این پارک درنظر گرفته شده و امسال 30 هزار اصله نهال در آن غرس شده است.
پاتو تصریح کرد: در این پارک انواع گونههای مثمر بومی ازجمله قزوان، زالزالک، گلابی جنگلی، توت، بلوط و غیر مثمر همگون با حیات وحش کاشته میشود.
شهرستان مهاباد با دارا بودن22 هکتار نهالستان بخش عمده نیاز استان و حتی سایر استانهای همجوار را تأمین میکند و امسال 140 هزار اصله نهال در بین سایر شهرستانها توزیع شده است.
جمال خالدی فعال محیط زیستی شهرستان در ادامه خواستار افزایش تدابیر برای نگهداری و آفت زدایی از فضای سبز دانشگاه پیام نور شد.
وی افزود: در 12 سال اخیر اقدامات خوبی در راستای توسعه فضای سبز دانشگاه پیام نور صورت گرفته، اما تعدادی از درختان این محوطه دچار آفت و مشکلاتی بهداشتی شدهاند.
خالدی از ریاست دانشگاه پیام نور خواست به منظور حفظ امنیت دانشجویان درختانی که دچار آفت شدهاند قطع و نهالهای دیگری بجای آنها کاشته شود، در سال جاری اقدامات خوبی در زمینه مرتع داری، آبخیزداری کپه کاری و جلوگیری از ورود رسوبات ناشی از جریان سیل و رودخانه در بالادست سد مهاباد صورت گرفته است.
وی همچنین از مسوولان خواست پروژه کمربند سبز شهرستان دوباره در دستور کار قرار دهند، همچنین با توجه به رفع شدن موانع و مشکلات پارک شاهو و زمین واگذار شده به شهرداری مهاباد نسبت به توسعه فضای سبز و درختکاری آن اقدام نمایند.
جمال خالدی در پایان از شهروندان خواست با توجه به شیوع ویروس کرونا در شهرستان امسال عید نوروز را در خانه بمانند و با حساسیت بیشتری از محیط زیست شهرستان حفاظت نمایند.