چشم امید به بهار دوخته شده است که با آمدن آن و افزایش دما همه چیز بهتر شود و ویروس جدید کرونا با نام کووید ۱۹ رفتاری مانند آنفلوانزا از خود نشان دهد، همانگونه که موج ابتلا به آنفلوانزا هر ساله با گذشت زمستان فرو مینشیند اما این امیدواری چه قدر به واقعیت نزدیک است؟ .
ویروسشناسانی مانند توماس پیچمان معتقدند که هنوز نمیتوان گفت آیا این ویروس رفتار مشابهی چون دیگر ویروسهای شناخته شده از خود نشان میدهد یا خیر، زیرا "هنوز این ویروس را نمیشناسیم".
.
توماس پیچمان ویروسشناس مولکولی است و در مرکز پژوهشهای عفونی تجربی و بالینی Twincore در هانوفر آلمان فعالیت میکند. او در مورد "آرانای ویروسها" که برای نمونه ویروس "هپاتیت سی" هم از آن دسته است، تحقیق میکند. ویروس کووید ۱۹ هم جزو همین گروه است. پیچمان نخستین رویارویی انسان با این ویروس را نکته ویژه این ویروس میداند. او میگوید: «طبق دادههایی که از چین داریم، میتوان نتیجه گرفت که این ویروس تنها یک بار از حیوان به انسان منتقل شده و از آنجا شیوع پیدا کرده است.»
.
به زبانی ساده، برخلاف دیگر ویروسهای آنفلوانزا که تقریبا همه یک زمانی در زندگی با آنها تماس داشتهاند، سیستم ایمنی ما برای شبیخون عامل بیماری کرونا آماده نبوده است.
.
به گفته این پژوهشگر به این مسئله باید نکته مهم دیگری را افزود که باعث گسترش سریع این ویروس شده است و آن شرایط خارجی، از جمله درجه حرارت هواست. پیچمان میگوید، وضعیت مطلوب برای ویروسهای تنفسی، یعنی آن دسته از ویروسهایی که در مجاری تنفسی پخش میشوند، به ویژه در دمای پایین مهیاست. او توضیح میدهد: «ویروسها در دماهای پایین ثبات بالایی دارند. همانند مواد خوراکی که در یخچال برای مدت طولانیتری قابل نگهداری هستند.» بنابراین هرچه دمای هوا بیشتر باشد، شرایط برای بسیاری از ویروسها سختتر میشود. به گفته این پژوهشگر به دلیل ساختار ویژه ویروس کرونا که توسط یک لایه چربی احاطه شده است، این ویروس نسبت به گرما مقاوم نیست و با افزایش دما صدمه میبیند. او برای مقایسه به ویروسهای دیگر مانند نوروویروس اشاره میکند که به دلیل وجود پروتئینها و ژنوم، در مقایسه با ویروس کرونا، نسبت به گرما به مراتب مقاومتر هستند.