تاریخ: ۱۳۹۸/۱۱/۱
بیش از 300 مورد اقدام به خودکشی در مهاباد

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه سومین جلسه ارتقای امنیت اجتماعی شهرستان مهاباد با بررسی کاهش آسیب‌های اجتماعی و موضوع ساماندهی سگ‌های بی سرپرست برگزار گردید.

خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد در این جلسه اظهار کرد: در موضوع آسیب‌های اجتماعی علاوه بر توجه به آمار ارائه راهکار، تهیه و تدوین برنامه برای کاهش آن باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی با اشاره به ظرفیت بالای سازمان‌های مردم نهاد در شهرستان مهاباد اظهار کرد: ادارات شهرستان می‌توانند در زمینه‌های مختلف از توانمندی سازمان‌های مردم نهاد شهرستان در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده نمایند.

تاج الدینی نماینده شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد در ادامه از ارائه خدمات مشاوره به افرادی خبر داد که در سال‌جاری اقدام به خودکشی کرده‌اند.

وی افزود: در نه ماهه سال‌جاری 386 مورد اقدام به خودکشی در این شهرستان روی داده و طبق تفاهم نامه ای که با اداره بهزیستی شهرستان صورت گرفته از مردادماه امسال پرونده‌های مربوط به خودکشی به این اداره ارجاع داده می‌شود تا خدمات مشاوره ای برای آنها صورت بگیرد.

تاج الدینی در ادامه نبود بخش روانپزشکی و بخش بستری در بیمارستان مهاباد برای افرادی که خودکشی می‌کنند را یکی از مشکلات در زمینه ارائه خدمات به آنها اعلام کرد و گفت: برخی از افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند قطعا باید برای کنترل بحران در بخش ویژه ای بستری شوند.

وی در پایان اظهار کرد: برگزاری کارگاه‌های کنترل خشم و استرس از مهمترین کارگاه‌هایی است که باید در بخش آموش و پرورش شهرستان مهاباد در دستور کار قرار گیرد.

مهران یوسفی رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد در ادامه از ارجاع 66 پرونده اقدام به خودکشی به این اداره خبر داد و گفت: بیشترین میزان اقدام به خودکشی در این شهرستان مربوط به اختلافات زناشویی، دخالت خانواده‌ها، شکست در رابطه و مشکلات مالی و روحی روانی بوده است.

وی با تأکید بر اینکه مشاوره‌های روانشناسی خارج از محیط آموزش و پرورش و مدرسه بازدهی بهتری خواهند داشت اظهار کرد: برای جلب اعتماد افراد به مشاور باید در خارج از محیط مدرسه و آموزش و پرورش مشاوره‌ها صورت بگیرد و اداره بهزیستی بصورت رایگان به افراد مشاوره خواهد داد.

یوسفی تصریح کرد: نبود کارگاه های آموزشی و مهارت‌های قبل از ازدواج و همچنین نبود مشاوره قبل از ازدواج برای زوجین از مشکلاتی است که به بروز برخی آسیب‌های اجتماعی در جامعه منجر شود.

دستور کار بعدی سومین جلسه ارتقای امنیت اجتماعی شهرستان مهاباد به بررسی ساماندهی سگ‌های بلاصاحب این شهرستان اختصاص یافته بود.

نسرین خضرپور عضو انجمن خیریه ژین در این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد این انجمن اظهار کرد: تعداد 350 قلاده از سگ‌‌های بلاصاحب این شهرستان در کمپ این انجمن نگهداری می‌شوند و تعداد 150 قلاده بصورت رسمی و با تعهد سرپرستی واگذار شده است.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون برای تمامی این سگ‌‌ها انجام شده افزود: روزانه 400 هزار تومان برای تأمین مواد غذایی و نگهداری این سگ‌ها باید هزینه شود.

خضرپور در ادامه با اشاره به افزایش جمعیت سگ‌های بلاصاحب در شهرستان مهاباد اظهار کرد: واحد عقیم سازی در کمپ جدیدی که شهرداری آنرا احداث کرده باید فعال شود چراکه نگهداری جمعیت زیادی از سگ‌ها در یک مکان بدون اجرای طرح عقیم سازی به افزایش بیشتر جمعیت آنها منجر خواهد شد.

وی در ادامه خواستار سرمایه گذاری در بخش فرهنگ سازی در موضوع سگ‌های بلاصاحب در شهرستان شد و گفت: همزمان با اجرای طرح ساماندهی باید فرهنگ سازی نیز در دستور کار قرار گیرد، چراکه بدون اگاهی بخشی به شهروندان و دستگاه‌های متولی در امر ساماندهی این طرح چندان موفق نخواهد بود.

خضرپور در ادامه با انتقاد از عملکرد شبکه دامپزشکی، محیط زیست و فرمانداری در خصوص ساماندهی سگ‌های بلاصاحب خواستار جدیت و همکاری این دستگاه‌ها به عنوان دستگاه متولی در این زمینه شد. 

 
گزارش: سیاوش احمدی