تاریخ: ۱۳۹۸/۹/۲۲
حیاط بیمارستان مهاباد و کلاف سر در گم بیماران
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه ساماندهی بیمارستان مهاباد یکی از دغدغه‌های مسوولان و شهروندان است، اجاره حیاط بیمارستان مهاباد بدون درنظر گرفتن برخی شرایط، با انتقاد شدید شهروندان روبرو شده است.
در چند سال گذشته ساماندهی محوطه پارکینگ از سویی و پارک کردن نامتعارف برخی خودروها بارها در رسانه‌ها مورد انتقاد قرار گرفته اما اجرای طرحی بدون ملاحظه مدیریت در اجاره دادن حیاط به یک شرکت خصوصی واکنش‌های تندی را از سوی شهروندان در پی داشته و از ابتدای آغاز این طرح بسیاری از شهروندان در تماس با هاژه بشدت به این تصمیم انتقاد کرده و معترض هستند.
یکی از شهروندان در تماس یا هاژه اظهار کرد: مبلغ 1500 تومان از هر خودرو در بدو ورود به بیمارستان اخذ می‌شود و به ازای هر ساعت توقف اضافه 500 تومان دیگر از رانندگان گرفته می‌شود.
وی افزود: به عنوان برخی از نزدیکان بیماران بستری در بخش‌های ویژه بیمارستان در طول روز چندین مرتبه برای تهیه برخی اقلام باید به بیرون از محوطه مراجعه نماییم و  پرداخت هرباره این مبلغ غیر منطقی به نظر می‌رسد.
برخی دیگر از شهروندان نیز با انتقاد از ناهمگونی بصری و ایجاد فضایی بسیار نامناسب با مستقر کردن دکه، زنجیر و نیوجرسی بهمراه چند نفر  در ورود بیمارستان بشدت معترض هستند.
یکی از آنها در گفتگو با هاژه ضمن انتقاد از فضای بسیار نامناسب ورودی اظهار کرد: درحالیکه  هر ساله بودجه‌های کلانی برای مناسب سازی و زیباسازی محوطه حیاط بیمارستان برای آرامش بیماران و همراهان صرف می‌شود این اقدام مدیریت بیمارستان مهاباد علاوه بر متناقض بودن  با دستورالعمل‌ها فضایی بسیار سنگین و نامناسب را ایجاد کرده به نحوی که فضای فعلی محوطه را بیشتر به زندان و مکان‌هایی از این دست شبیه کرده است.
وی با بیان اینکه این اقدام باعث ترافیک زیادی شده اظهار کرد: توقف خودرو و الزام به پرداخت وجه نقد برای ورودی تنها در پارکینگ‌های عمومی رایج است و این اقدام در هیچ بیمارستانی اجرا نشده است.
وی با انتقاد از نحوه برخورد افرادی که در ورودی بیمارستان مستقر هستند تصریح کرد: مکان اصلی این دکه و پرداخت وجه نقد باید در پارکینگ بیمارستان باشد نه ورودی اصلی و از نظر عرفی و اخلاقی نیز درست نیست تمامی افرادی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند حق ورود به بیمارستان را پرداخت نمایند.
وی اضافه کرد: تمامی این اقدامات باید برای پارکینگ بیمارستان صورت می‌گرفت و درنظر نگرفتن بیماران اورژانسی و بیماران خاصی که در طول هفته چندین مرتبه به بیمارستان مراجعه می‌کنند هزینه بسیار زیادی را به آنها تحمیل کرده است.
خبرنگاران هاژه با بازدید از محل و بررسی وضعیت تلاش کردند با گفتگو با نیروهای مستقر در ورودی بیمارستان علت را جویا شوند.
یکی از افراد شرکت خصوصی برنده شده در مزایده بدون ذکر نام شرکت در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: این شرکت در مزایده اجاره محوطه بیمارستان برنده شده و مبلغ اجاره را هم اعلام نخواهیم کرد.
وی با تایید گفته‌های شهروندان اظهار کرد: بنا به نرخ‌های مشخص شده از سوی اتحادیه و نهادهای مربوطه به ازای پارک شبانه روز هر خودرو 5 هزار تومان و ورودی 1500 تومان و به ازای هر ساعت توقف اضافه 500 تومان به قیمت پایه اضافه می‌گردد.
وی تصریح کرد: ورودی دیگری برای ورود خودروهای حامل بیماران اورژانسی در بیمارستان ایجاد می‌گردد و خودروها نیز بعد از تحویل بیمار به اورژانس درصورت توقف، طبق قیمت‌های مصوب شده هزینه پارک خودرو را  باید بپردازند.
وی با بیان اینکه تمامی مراجعه کنندگان دارای خودرو غیر از کارکنان و پرسنل در صورت توقف در محوطه بیمارستان ملزم به پرداخت هزینه هستند اظهار کرد: تمامی این اقدامات بصورت قانونی انجام شده و افرادی که این شرایط را قبول ندارند باید در بیرون از بیمارستان خودروهای خود را پارک نمایند.
به گزارش هاژه، درچند سال گذشته موضوع ساماندهی محوطه پارکینگ بیمارستان و حیاط آن به یکی از موارد اصلی مطالبات مردمی تبدیل شده است به نحوی که کیفیت بسیار پایین آسفالت محوطه و چاله‌های بزرگ در مسیر اورژانس برای برخی بیماران می‌تواند خطر آفرین باشد و اجرای طرح‌هایی که مخالفت شهروندان را بدنبال دارد می‌تواند بر انتقاد بیشتر شهروندان از بیمارستان منجر شود.
انتظار می‌رود مدیریت بیمارستان با درنظر گرفتن برخی شرایط مادی، روحی و روانی برخی مراجعه کنندگان و همراهان شرایطی را فراهم نمایند تا علاوه بر ساماندهی و ایجاد فضایی مناسب و در شأن شهروندان مهاباد باری از مشکلات را بکاهند.
 
*خودروهای پارک شده برای خرید و تفریح به بیمارستان نیامده‌اند*
پارک کردن خودروها در بیمارستان رابطه مستقیمی با میزان بیماران و فوتی‌ها دارد و می‌توان گفت بسیاری از شهروندان به اجبار باید به این مکان بیایند در این حالت نیز تمایلی برای صرف هزینه نخواهند داشت.
با در نظر گرفتن این نکته صاحبان خودروها برای خرید و تفریح به بیمارستان نمی‌آیند باید در اجرای طرح‌هایی ازاین دست حالات روحی و روانی همراهان بیماران و مراجعه کنندگان باید در نظر گرفته شود و هزینه‌های اخذ شده از رانندگان اصولا باید مربوط به هزینه نگهبانی از خودروها به منظور جلوگیری از سرقت و ... باشد.
اخذ هزینه در ورودی بیمارستان در صورت مراجعه زیاد خودروها منجر به ترافیک و صف طولانی خودروها می‎شود و کم نیستند کسانیکه با این موضوع مشکل دارند و به مشاجره می‌پردازند و رانندگان پشت سر خود را عصبانی می‌‌کنند.
تصور اینکه شهروندی یکی از اعضای خانواده را به اورژانس برده و بعدا در حالتی بدور از پرخاش هزینه پارک خودرو در ورودی را بپردازند کمی غیر واقع بینانه است.
بسیاری از بیماران خاص و دیالیزی با مشکلات رفت و آمد روبرو هستند و اجرای این طرح بدون درنظر داشتن آنها هزینه‌های مادی زیادی را به آنها تحمیل خواهد کرد و از سویی دیگر نیز کم نیستند همراهان بیماری که روزانه چندین مرتبه به به بیرون مراجعه می‌کنند و یا خویشاوندانی که روزانه چندین مرتبه برای جویا شدن از آخرین وضعیت بیمار به کما رفته مراجعه می‌نمایند.
با اعلام فوت هر شهروند در بیمارستان و یا حادثه تصادف سیلی از جمعیت که تمامی آنها سوار بر خودرو هستند به بیمارستان مراجعه می‌کنند و حتی تصور جلوگیری کردن از آنها نیز وحشتناک به نظر می‌رسد.
صرف نظر از اینکه مراجعه زیاد شهروندان در مقایسه با سایر کشورها و برخی فرهنگ‌ها نیاز به تغییر دارد درنظر نگرفتن آنها می‌تواند به مشکلات دیگری منجر شود.