به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان مهاباد با حضور فرمانده انتظامی استان آذربایجان غربی تشکیل جلسه داد.
سردار مسعود خرم نیا که در سفری یک روزه به مهاباد سفر کرده بود در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان مهاباد اظهار کرد: بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر از جمعیت 15 تا 64 سال کشور معادل 5.4 درصد مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر هستند.
وی افزود: حدود 45 درصد از زندانیان کشور بصورت مستقیم و 25 درصد بصورت غیر مستقیم در ارتباط با مواد مخدر محکوم شدهاند و حدود 90 درصد از زنان زندانی کشور نیز در ارتباط با پروندههای مواد مخدر در زندان بسر میبرند.
خرم نیا تصریح کرد: اعتیاد 65 درصد از همسر آزاری و 55 درصد از طلاق، 30 درصد از کودک آزاریها، 25 درصد از قتل عمل و 23 درصد از نزاع و خشونت را به خود اختصاص داده که بسیار تکان دهنده است.
وی با اشاره به اجرای برنامه «یاریگران زندگی» توسط آموزش و پرورش اظهار کرد: با توجه به اینکه جمعیت دانشآموزی نسبت به سایر اقشار بیشتر است و هر دانشآموز نیز میتواند این آگاهی و خودمراقبتی در زمینه سوء مصرف مواد مخدر را به خانوادهها منتقل کند از اینرو اجرای این طرح نقش مهمی در جلوگیری از شیوع موادمخدر در جامعه میتواند داشته باشد.
فرمانده انتظامی استان آذربایجان غربی در پایان اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده این طرح ابتدا در ۲۰ درصد از مدارس متوسطه اول، دوم و پایههای پنجم و ششم ابتدایی اجرا میشود و سپس در تمامی مدارس و در تمامی مقاطع تحصیلی با همکاری شورای ستاد مبارزه با مواد مخدر به اجر درمیآید.
فرماندار مهاباد نیز در این جلسه رویکرد شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان مهاباد را اجتماعی اعلام کرد و گفت: ظرفیت بالای سازمانهای مردم نهاد قدرتمند در شهرستان این توفیق را بهوجود آورده که با رویکردی اجتماعی با پدیده اعتیاد و آـسیبهای ناشی از آن برخورد شود.
ایرج شجاعی با بیان اینکه مبتلان به مصرف مواد مخدر در شهرستان مهاباد در مقایسه با سایر شهرهای کمتر است افزود: سیاست گذاری مبارزه با مواد مخدر در شهرستان مهاباد بر اساس آگاهی بخشی به جوامع محلی از طریق سازمانهای مردم نهاد برخواسته از اجتماع است .
وی ضمن تقدیر از تلاش نیروی انتظامی شهرستان در مبارزه جدی با توزیع و قاچاق مواد مخدر تصریح کرد: علاوه بر بخش دولتی توانمندی سازمانهای مردم نهاد مدیریت بخشی از دستگاههای مرتبط با کاهش آسیبهای اجتماعی را برعهده گرفتهاند که این امر فرصتی مغتنم را برای پیشبرد اهداف بهوجود آورده است.
در ادامه سرهنگ برزو تجاری فرمانده نیروی انتظامی شهرستان مهاباد نیز از افزایش 149 درصدی کشفیات مواد مخدر در 8 ماهه سالجاری نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: در این مدت با تکیه بر توان اطلاعاتی، افزایش توان انسانی و در راستای ذغذغههای اصلی شهروندان مهابادی 3 کارگاه تولید مواد روان گردان انهدام شده و 255 پرونده قضایی در این رابطه تشکیل شده است.
وی افزود: در هشت ماهه سالجاری 715 نفر در ارتباط با جرایم و پروندههای مواد مخدر شهرستان دستگیر و 20 خانه مجردی برای ارتکاب جرم شناسایی شده است.
در ادامه جلال وطمانی نماینده سازمانهای مردم نهاد شهرستان مهاباد بر لزوم اشتغالزایی افرادی که ترک اعتیاد کردهاند تأکید کرد و گفت: ترک و درمان مصرف مواد مخدر یک دوره کوتاه چند ماهه است و بخش بزرگی از زندگی فرد را مراحل بعد از ترک تشکیل میدهد.
وی افزود: اگرچه در باور برخی از افراد حمایت کردن معتادین امری خارج از عرف است اما با حمایت از خانوادههای آنها میتوان از پیشرفت این بیماری جلوگیری نمود.
وطمانی تصریح کرد: خانواده برخی از معتادین در وضعیت بسیار اسفباری زندگی میکنند و نیازمند حمایت بیشتر هستند.
وی در پایان با اشاره برخی تجربیات موفق اشتغال افرادی که سابقه مصرف مواد مخدر داشتند اظهار کرد: بسیاری از افراد با تجربه شکست در زندگی و انتخاب مسیر صحیح توانستهاند به موفقیت دست یابند و حمایت از افرادی که مواد مخدر را ترک کردهاند میتواند این تجربههای موفق را تکرار کند.