به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، جمعآوری معتادین متجاهر و تحویل آنها به کمپهای ترک اعتیاد به یکی از برنامههای اجرایی در طول سال تبدیل شده و در زمان فرارسیدن اعیاد و مناسبتها با شدت بیشتری اجرا میگردد، اگرچه این طرح در قدم اول با توجه به ورود نیروی انتظامی اجرا میشود اما فاز دوم آن به خوبی اجرا نمیگردد.
نیروی انتظامی شهرستان مهاباد در تمامی نشستهای خود آماری از میزان دستگیری معتادین متجاهر و تحویل آنها به کمپهای ماده 16 که تحت نظارت و حمایت بهزیستی است ارائه میدهد اما عدم پاکسازی کامل شهر از چهره معتادین را عدم درمان و آزادی از کمپ اعلام میکند.
در نگاه اول شاید این امر یک دور باطل به نظر برسد که در دیدگاه مردم به نبود جدیت کافی نیروی انتظامی و دولت برای ریشه کن شدن اعتیاد تعبیر شود اما اصلی ترین علت آن همچنان در جلسات رسمی ادارات و شورای مبارزه با مواد مخدر اعلام میگردد و عمدتا از دید شهروندان پنهان است.
فرمانده انتظامی شهرستان مهاباد معتقد است که با مراجعه به تعداد دفعات دستگیری معتادین متجاهر و برخی مجرمین میتوان نمره قابل قبولی به آنها داد و مشکل اصلی عدم کاهش تعداد معتادین در سطح شهر و افزایش شمار آنها نبود برنامه کامل ادارات دیگر برای ترک اعتیاد و بازپروری معتادین است.
اداره بهزیستی شهرستان مهاباد نیز به عنوان سازمان متولی در کاهش آسیبهای اجتماعی بارها به علاقه و توانمندی خود برای حل مشکل معتادین تأکید کرده ولی مشکل اصلی را در نبود اعتبارات لازم برای حمایت از کمپهای بخش خصوصی جهت نگهداری و بازپروری معتادین اعلام میکند.
مهران یوسفی در جلسه فوقالعاده شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان مهاباد که با حضور سردار خرم نیا فرمانده انتظامی استان آذربایجان غربی برگزار گردید اظهار کرد: درحال حاضر تنها 1 کمپ ترک اعتیاد در این شهرستان فعالیت دارد و موافقت اصولی برای تأسیس 2 کمپ دیگر صادر شده است.
وی با بیان اینکه جمع آوری معتادین روند روبه رشدی را داشته اظهار کرد: سازمانهای مردم نهاد شهرستان مهاباد در مقایسه با سایر شهرها بسیار فعالتر هستند به نحوی که مرکز نگهداری برخی معتادین توسط یکی از سازمانهای مردم نهاد شهرستان صورت میگیرد.
یوسفی تصریح کرد: ظرفیت محدود کمپ دولتی باعث شده که برخی از افراد را در کمپهای خصوصی با تعهد جبران هزینه اسکان دهیم اما تأخیر در تزریق اعتبارات و یا اختصاص اعتبارات به مقدار کم باعث شده مشکلاتی در پذیرش این افراد صورت گیرد.
رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد در پایان از فرمانده انتظامی استان آذربایجان غربی خواست اعتبارات تزریق شده به این بخش را برای بازدهی بیشتر افزایش دهند و به میزان افراد جمع آوری شده هزینههایی را برای کمپهای خصوصی ترک اعتیاد اختصاص دهند.
اظهارات رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد درحالیست که برخی معتادین متجاهر جمع آوری شده بدلیل نبود اعتبارات دوباره بعد از مدتی کوتاه از کمپها آزاد شده و به علت تکمیل نشدن دوره درمان و بازپروی قبل از هرگونه اقدام دیگر دوباره به موقعیت قبلی خود بازمیگردند.
عدم اعتبارات کافی در این بخش علاوه بر هدر دادن انرژی سازمانهای مردم نهاد، نیروی انتظامی و اداره بهزیستی شهرستان دور باطلی را در خصوص جمعآوری معتادان متجاهر در شهر ایجاد میکند که ادامه این روند بی میلی برای اجرای آن را در تمامی دستگاهها، ارگانها و سازمانها ایجاد مینماید.
یکی از مشکلات قرارگیری در این دور باطل تفسیر شهروندان از عملکرد مسوولان این حوزه است که جبران آن نیازمند صرف هزینه چند برابری است، لذا قبل اینکه شهروندان تفسیر بدون تحقیق و تحلیل در این حوزه را نقل مجالس کنند بایستی اقدامی جدی و علمی برای آن صورت پذیرد.
در واقع جمعآوری معتادین متجاهر شهر مهاباد بدون اعتبارات کافی آب در هاون کوبیدن است. در صورت تأمین اعتبارات برای پذیرش معتادین متجاهر فاز سوم بازپروری، وارد کردن به عرصه اشتغال و مجاب کردن به شرکت در کلاسهای NA میباشد.