به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس بیمارسان امام خمینی (ره) شهرستان مهاباد آخرین وضعیت شیوع بیماری آنفلوانزا در این شهرستان و راههای پیشگیری از آن را تشریح کرد.
امیر بهزاد در حاشیه جلسه شورای اداری شهرستان مهاباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در چند روز اخیر موارد مشکوک به آنفلوانزا حاد شناسایی شده اما موارد قطعی مبنی بر مبتلا شدن به این بیماری ثبت نشده است.
وی با بیان اینکه در زمان شیوع این بیماری سالمندان و کودکان بیشتر در معرض خطر هستند، افزود: درحال حاضر این بیماری در چندین استان شیوع پیدا کرده و چندین قربانی نیز برجای گذاشته است.
بهزاد با بیان اینکه مشکل خاصی در این زمینه در شهرستان مهاباد وجود ندارد تصریح کرد: مراکز درمانی این شهرستان در آمادگی کامل هستند و برای هماهنگی بیشتر پیشنهاد شده که کارگروهی تخصصی به منظور بررسی وضعیت و کنترل بیماری آنفلوانزا در شهرستان تشکیل شود.
وی با تکذیب برخی شایعات مبنی بر بستری کردن و سرم تراپی شهروندان در اورژانس بر روی پتو اضافه کرد: برای افزایش ظرفیت چند تخت به بخش اورژانس بیمارستان اضافه شده ولی طبیعتا در زمان اپیدمی اورژانس هیچ شهری قادر به پذیرش و بستری تمامی بیماران در اورژانس نخواهد بود.
بهزاد در تأکید کرد: در صورت عدم پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزا، نه تنها بیمارستان مهاباد بلکه استان نیز توان بستری کردن این میزان از جمعیت را نخواهد داشت.
رییس بیمارسان امام خمینی (ره) شهرستان مهاباد با بیان اینکه این بیماری ممکن است با علائمی از قبیل سینه پهلو نیز خود را نشان دهد اظهار کرد: علائم این بیماری بسیار شبیه به سرماخوردگی است و شاید از یک تب شدید و یا آبریزش بینی شروع شود و بتدریج دستگاه گوارشی و تنفسی تحتانی و فوقانی را گرفتار نماید و یا حتی موجب مرگ شود.
وی بیا بیان اینکه آنفلوانزا هر سال با شکلی جدید تکرار و تکثیر میشود، افزود: این بیماری بشدت واگیر دار است و راه انتقال آن اغلب از راه تنفس، سرفه و حتی وسایل آلوده میباشد.
بهزاد تصریح کرد: درخواستی که مسوولان نظام سلامت دارند رعایت دستورالعملهای پزشکی و توصیههای پزشکی است، در مدارس نیز بدلیل اجتماع جمعیت در یک محیط بسته به منظور جلوگیری از انتقال ویروس پیشنهاد میشود دانشآموزانی که مشکوک به بیماری آنفلوانزا هستند تا زمان بهبودی و درمان از رفتن به مدرسه خودداری نمایند.
به گزارش هاژه، آنفلوآنزا بیماری است که هرساله نزدیک فصل سرما شایع میشود و زنان باردار، افراد مسن، افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای از جمله بیماریهای قلبی، ریوی، کلیوی و ... و نیز کودکان جزو گروه های پرخطر بیماری آنفلوآنزا هستند و درصورت مشاهد علائم بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنند.
رعایت بهداشت فردی، شستوشوی مرتب دستها، خودداری از دست دادن و روبوسی کردن و دفع بهداشتی دستمالهای استفاده شده از جمله مهمترین موارد پیشگیری از ابتلا به این بیماری است و مصرف بیشتر مایعات، استراحت و مراجعه زودهنگام به پزشک از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.