تاریخ: ۱۳۹۸/۸/۲۲
تشخیص به موقع، شاه‌کلید درمان سرطان سینه
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، سالانه ۱۵ هزار بیمار مبتلا به سرطان سینه در کشور شناسایی می‌شود که ۴۰ درصد از این افراد از بیماری خود خبر ندارند و این بیماری خاموش که امروز درمان قطعی دارد، به یک معضل بزرگ برای فرد مبتلا و خانواده او تبدیل می‌شود.
بیماری سرطان سینه مختص زنان نیست و یک درصد مردان را هم درگیر می‌کند بطوریکه سالانه حدود ۲۵۰ نفر از مردان هم به این بیماری مبتلا می‌شوند و شناختن علائم این بیماری و راه‌های جلوگیری و پیشگیری از آن بسیار حائز اهمیت است.
مدیر انجمن پویش حمایت از بیماران سرطان پستان« ققنوس» گفت: تشخیص به موقع این بیماری نیازی به شیمی‌ درمانی ندارد و خانم‌ها می‌توانند با شناسایی علائم آن و انجام معاینه‌های شخصی ماهیانه از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرده و آن را از بین ببرند.
«شیما اسفندیاری» با اشاره به علائم این بیماری و لزوم حساسیت و توجه به آن گفت: بانوان در صورت مشاهده هرگونه ترشح از نوک سینه، تغییرات پوستی مانند قرمزی، تو رفتگی، پوست پرتغالی شدن، زخم و فرو رفتن نوک سینه، درد و خارش حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند.
وی افزود: بیماران بعد از مشاهده این علائم در درجه اول روحیه خود را حفظ کنند و به پزشک سرطان مراجعه کنند تا روند درمانی را برای آنها شروع کند و در بسیاری از موارد آن علائم بدون شیمی‌ درمانی و فقط با یک جراحی ساده از بین می‌رود.
این دکتر داروساز که خود از بهبودیافتگان بیماری سرطان سینه است، افزود: یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از این بیماری انجام ورزش منظم است.
سازمان بهداشت جهانی، ورزش منظم را ۳۰ دقیقه در روز و حداقل پنج روز در هفته تعریف می‌کند بطوریکه ورزشکار کاملا به نفس زدن بیفتد.
اسفندیاری یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از سرطان پستان را اصلاح سبک زندگی و تغذیه‌ای عنوان کرد و گفت: مصرف الکل در هر مقدارش خطرآفرین است و مصرف چربی و گوشت قرمز را به هفته‌ای حداکثر ۵۰۰ گرم محدود کنیم.
مدیر انجمن ققنوس افزود: بدن بیماران بعد از شیمی‌درمانی به پروتئین بیشتری نیاز دارد که باید از گوشت‌های سفید تامین شود.
وی ادامه داد: مصرف گوشت قرمز و حبوبات هم در دوران شیمی‌ درمانی منعی ندارد اما چون ایمنی بدن کمتر می‌شود از خوردن کباب به شدت پرهیز کنید.
سازمان بهداشت جهانی لیست جدید غربالگری سرطان پستان را به صورت ذیل منتشر کرده است:
از ۲۰ تا ۳۹ سالگی، انجام معاینه ماهیانه شخصی انجام و هر سه سال یک‌بار به پزشک مراجعه شود.
از ۴۰ تا ۴۹ سالگی ، انجام معاینه ماهیانه شخصی،معاینه پستان توسط پزشک به صورت سالیانه و اولین ماموگرافی در این سن انجام شود و هر دو سال یک‌بار تکرار شود.
و از سن ۵۰ سالگی به بالا علاوه بر انجام معاینه‌های شخصی ماهیانه، باید معاینه پستان و ماموگرافی را هر سال تکرار کنیم.
سرطان پستان، ریه، معده، رکتوم، مثانه، پروستات و خون، هفتسرطان رایج در ایران هستند.
سالانه حدود ۱۱۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور شناسایی می‌شود که حدود ۵۰ درصد از این بیماری‌ها درمان‌پذیر و قابل پیشگیری است. 
منبع: ایرنا