به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، بدنبال سفر محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در شهریور سال 97 اصلاح و تقویت زیرساختهای خطوط ارتباطی جادهای در شهرستان مهاباد در محورهای مهاباد پیرانشهر( پسوه) و مهاباد – سردشت در دستور کار قرار گرفت اما با گذشت بیش از یکسال این مشکل کماکان پابرجاست و شهروندان از آن گلایهمند هستند.
ادارات برق و ارتباطات استان هر یک مدعی هستند که تعهدات خود را بصورت کامل اجرا نمودهاند و علت به نتیجه نرسیدن رفع مشکلات در این بخش "قرار گرفتن آن خارج از تعهدات دستگاهها" میباشد و هر یک دیگری را برای برای اصلاح آن موظف میداند.
پیشتر وزیر ارتباطات نیز با آگاهی به این موضوع که بخشی از گزارشهایی که توسط مسئولان مخابرات به وزارتخانه ارسال می گردد با مطالبات و گلایههای مردم مطابقت ندارد با تعیین ضرب الاجل خواستار رفع کامل مشکلات در این حوزه شده بود ولی نتیجه آن نیز با اختلاف نظر نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و مسوولان استانی همراه شد به نحوی که مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی مدعی شد که تمامی مصوبات بصورت کامل اجرا گردیده اما نماینده مردم مهاباد در مجلس معتقد بود که 80 الی 85 درصد این تعهدات و مصوبات اجرایی شده.
آخرین جلسه حل و فصل مشکلات ارتباطات جادهای شهرستان مهاباد که با حضور سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی و مسوولان شهرستان صبح امروز برگزار گردید بدون نتیجه مشخصی به پایان رسید.
قاسم جلیلی نژاد سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی در این جلسه اظهار کرد: اگرچه اپراتورها تعهدات خود را انجام دادهاند اما مشکل عدم پوشش مناسب ارتباطی در محور پسوه و سردشت همچنان ادامه دارد.
وی افزود: ایجاد سایت اپراتورهای شرکتهای مخابراتی نیاز به تامین برق در این مسیر دارد و باید اداره برق شهرستان با همکاری فرمانداری برق پایدار در مسیر روستای پسوه ایجاد کند.
جلیلی نژاد تصریح کرد: اپراتورها به عنوان بخش خصوصی تعهدات محدودی دارند و ایجاد زیرساخت و توسعه ارتباطات جادهای توسط آنها خارج از وظایف است و تا زمانیکه مشکل برق در این مناطق حل نشود این مشکل کماکان ادامه خواهد داشت، لذا باید تدابیری برای تزریق اعتبارات جهت تحت پوشش قرار دادن جادههای این شهرستان به برق پایدار اندیشید.
مدیرعامل توزیع برق شهرستان مهاباد نیز ایجاد زیرساخت برای شرکتهای مخابرات و ارتباطات را خارج از وظایف این دستگاه اعلام کرد.
رستگار احمدی در این جلسه اظهار کرد: ردیف بودجه برای توسعه پوشش قرار دادن مکانهای درخواستی از سوی مدیریت ارتباطات اختصاص داده نشده و برای این امر باید ردیف بودجه از سوی مرکز استان یا وزارتخانه اختصاص یابد.
به گزارش هاژه موضع گیریهای دستگاهها در این جلسه که مستقیم با کمبود بودجه در ارتباط است بدون توجه به مطالبات اصلی صورت میگیرد.
شروع فصل بارش، نزولات جوی و انسداد روستاهای شهرستان مهاباد در چند سال گذشته همواره باعث بروز مشکلاتی عدیده برای مردم این شهرستان شده به نحوی که بدلیل استفاده تمامی خطوط موبایل و شبکه مخابرات از منبع باطری تمامی خطوط ارتباطی را با شهر قطع کرده و خدمات رسانی فوری را به آنها تا چند روز و یا بازگشایی مسیر با مشکل اساسی روبرو میکند.
افزایش سرقت باطریها همزمان با افزایش قیمت آن نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که در این جلسه مقرر گردید با تعیین اولویت بندی روستاها مشکلات آنها در دستور کار قرار گیرد.