به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد ضمن اعلام آغاز طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان خواستار همکاری و مشارکت والدین در اجرای این طرح شد.
مهران یوسفی در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: طرح پیشگیری از تنبلی چشم «آمبلیوپی» کودکان سه تا ۶ ساله شامل (تمامی کودکان متولد نیمه دوم سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۵ ) برای تحت پوشش قرار دادن جامعه آماری 14 هزار و 860 کودکان آغاز شده است.
وی با اشاره به هزینه 4 هزار تومانی معاینات در این طرح افزود: والدین باید با حساسیت بیشتری به این موضوع نگاه کنند و سلامتی و آینده کودک خود را نادیده نگیرند.
یوسفی تصریح کرد: یکی از مشکلات که در این خصوص وجود دارد والدین تنها یک بار برای معاینه فرزندان خود به مراکز مراجعه میکنند درحالیکه باید تا پایان 6 سالگی هرساله برای معاینات پزشکی تنبلی چشم( آمبلیویی) مراجعه نمایند تا سلامتی فرزندان خود را تضمین نمایند.
وی اضافه کرد: در روستاها نیز برخی والدین با سهل انگاری از بردن کودکان خود را به مراکز بهداشت خودداری میکنند یا در برخی موارد بدلیل کار کردن کودکان در مزارع کشاورزی و ... معاینات پیشگیری و تشخیص تنبلی چشم برای آنها انجام نمی شود.
یوسفی تأکید کرد: بسیاری از مشکلات کودکان در این سنین با ارائه خدمات بسیار ساده قابل رفع است ولی در بسیاری از موارد سهل انگاری والدین باعث تشدید بیماری و معلولیت شده است.
رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: والدین برای مشارکت در این طرح با در دست داشتن اصل شناسنامه کودک خود به پایگاههای اجرای این طرح مراجعه کنند. طبق توافق صورت گرفته کودکانی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی هستند به صورت رایگان خدمات از این طرح بهرهمند خواهند شد.
مهران یوسفی افزود: ۶۹ پایگاه سیار طرح پیشگیری از تنبلی چشم «آمبلیوپی» کودکان سه تا ۶ ساله در ۳۰ مرکز پیشدبستانی، ۱۷ مرکز بهداشت و ۲۲ مهد کودک خصوصی در این خصوص راهاندازی شده است.
وی اضافه کرد: سن طلایی تشخیص و درمان این بیماری قبل از ۶ سالگی است و والدین باید کودکان خود را هر سال یک بار برای معاینه به پایگاه سنجش بینایی ببرند. کودکان مشمول این طرح در سه مرحله شامل غربالگری اولیه و بیناییسنجی شرکت و در صورت حاد بودن به چشم پزشک ارجاع داده میشوند.
عکس آرشیوی است.