متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در کردستان، گفت: اعتمادبهنفس همانقدر برای پیشرفت کودک ضرورت دارد که پدال گاز برای حرکت ماشین ضرورت دارد.
مختار ویسانی، در پاسخ به این سوال که اعتمادبه نفس و استقلال کودکان از چه سنی شروع میشود، اظهار کرد: تفاوت افراد موفق و ناموفق در اغلب اوقات، ناشی از تفاوت آنها در اعتماد به نفسشان است نه تفاوت در آیکیو. به همین دلیل می توان گفت اعتمادبهنفس همانقدر برای پیشرفت لازم است که پدال گاز برای حرکت ماشین لازم است.
وی افزود: اعتمادبهنفس امری است که کودکان از رفتار والدین و نه از ژنتیکشان به ارث میبرند، و شاید مهمترین سرمایهای که والدین برای کودکشان به جا میگذارند حسابهای بانکی و خانه نیست بلکه اعتمادبهنفسی است که خود در آینده باعث ایجاد سرمایه و پیشرفت میشود.
متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در کردستان، بیان کرد: والدینی که در سن ۷ ماهگی وقتی کودکشان سینهخیز خود را به سمت اسباببازی میکشد و اجازه میدهند خود کودک آن را به دست بیاورد و والدینی که در سن ۹ ماهگی بطری شیر خشک را در دهان کودک میگذارند و مسئولیت نگهداری آن را به دستان کودک میسپارند از علامتهای اعتمادبهنفسی است که به او میدهند.
ویسانی در ادامه ذکر کرد: والدین از همان ابتدا صددرصد میتوانند بذر زیبای اعتماد بهنفس را در کودک خود بکارند و پرورش دهند، اعتمادبهنفس همانقدر برای پیشرفت به کودک ضرورت دارد که پدال گاز برای حرکت ماشین لازم است.
متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در کردستان، ذکر کرد: چرا برخی کودکان پدال گاز ندارند و به عبارتی، چرا پدال ترمز آنها قویتر از پدال گازشان است؟ آیا میتوان جای این دو را عوض کرد.
ویسانی خاطرنشان کرد: کودکان در سنین ۲۰ تا ۳۰ ماهگی، سوال پرسیندشان بیشتر میشود سوالاتی از جمله چرا خرگوش اینگونه راه میرود، چرا شب تاریک، چرا درخت برگ دارد، چرا گربه اینجوری راه میرود و غیره. اصولا والدینی که به این کنجکاویهای کودک، پاسخ قانع کننده میدهند میتوانند باعث تقویت اعتمادبهنفس کودک شوند.
متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در کردستان، یادآور شد: اعتمادبهنفس، با نفسهای کودک رشد میکند و زمان و مکان نمیشناسد و از همان ۷ -۸ ماهگی شروع میشود.
منبع: ایسنا