به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، یک فعال اقتصادی در حوزه مسکن و انبوه سازی از کاهش 25 درصدی قیمت مسکن خبر داد و گفت: بازار مسکن با وجود رکودی که داشته است همچنان قفل میباشد که در یک بازده شش ماهه با 40 تا 50 درصد شکست قیمت و تورم به رونق برسد.
عباس شوکتی اظهار کرد: : برای آینده مسکن پیش بینی کاهش قیمت داریم، با توجه به رشد حقوقی و درآمدی مردم، به این مبنا نیست که مردم باز قدرت خرید پیدا کنند در این زمینه باید دولت باتوجه به شرایط کنونی با دادن یکسری تسهیلات این شزایط را برای آنها مهیا کند.
وی تصریح کرد: ما برای این موضوع پویشی راهاندازی کردیم با عنوان " نه به قیمت گران" که مردم میتوانند با پیوستن به این پویش نقش بسزایی در کاهش قیمتها داشته باشند.
جوهای روانی در جامعه علت اصلی افزایش قیمت بازار مسکن
شوکتی در پاسخ به این سوال که چه پارامترهایی میتوانند در بالانس قیمت مسکن موثر باشد و آیا این پارامترها با پارامترهای جهانی یکسان است، اظهار کرد: در نوسانات جهانی ارز، طلا و بورس در بازار مسکن به صورت مستقیم اثرگذار است اما در ایران بیشترین نوسات از جوهای روانی در جامعه که اینها خود از یکسری مسائل دیگر نشات گرفتهاند، صورت میگیرد. بر فرض مثال یکسری از سوداگران به واسطه ملکهایی که در دستشان بود تغییراتی در قیمت مسکن به وجود آوردند این افراد با کمک یکسری رسانههای خارجی توانستند بازار مسکن را به وضعیتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم، بکشانند.
وی ادامه داد: یکی از عواملی که نقش عمده در این افزایش قیمتها داشت، شبکههای اجتماعی بودند. چراکه هرکس که یک ملک آزاد داشت با انتشار و شیر کردن آن در شبکههای اجتماعی با قیمت دلبخواهی به اصطلاح براین مسیله دامن زد علاوه برآن سوداگران هم ازاین موضوع استفاده کردند و با اشتراک گذاشتن سیاستهای قلابی و فیک که هیچ واقعیت فیزیکی نداشت جو بازار مسکن را به نفع خود چرخاندن که در حال حاضر این بخش از بازار دچار رکود و تورم شده است و این رکود تورمی شکسته نخواهد شد تا ما جو روانی کشور را بخوابانیم که به صورت استاندارد آن نزدیک شویم تا نوسانات براساس ارز، طلا و بورس تاثیر بگیرد.
این فعال اقتصاد حوزه مسکن با اشاره به پویش "نه به قیمت گران" گفت: یک راهکار بلند مدت و یک راه کوتاه مدت وجود دارد و ما باید ببینیم در کوتاه و بلند مدت چکار میتوانیم بکنیم، بنده با راهاندازی این پویش مدتی در رسانه ملی و شهرها استانهای مختلف با مسئولین صحبت کردم و این پویش را در میان گذاشتم و راهکارها را به صورت محرمانه خدمت آنها ارایه دادم.
راهکارهای عمومی جهت کاهش قیمت مقطعی بلند مدت
شوکتی اظهار کرد: اولین فرض را برای شهر تهران در نظر میگیریم که شهری بزرگ با تسهیلات بیشتری نسبت به دیگر شهرها در اختیار دارد، شهردار یا شورای شهر تهران یک سری مزیتها برای مالکینی که ملک آنها در سال افزایش قیمت نداشتهاند، در نظر بگیرد مانند تخفیف های مالیاتی یا بر فرض مثال یکسری امتیازات مانند تخفیف 40 یا 50 درصدی خرید خودرو به آنها داده شود. که این خود در بلند مدت موجب کاهش تورم در این بازار می شود.
وی افزود: درمورد ساخت ساز و فروش هم به همین منوال اگر شهرداری تهران و دیگر شهرهای بزرگ از مناطق مختلف یکسری زمینهای بلاعوض را در اختیار سازندگان قرار دهند و از طرفی دیگر مصالح ساختمانی را با قیمتهای دولتی به آنها بفروشند، قیمت تمام شده آن ساختمان پایینتر میشود و درنتیجه سازنده با قیمت پایینتری آن ملک را میفروشد.
بانکها از دیگر عوامل افزایش قیمت مسکن/ مالیات برخانههای خالی
این فعال اقتصادی ادامه داد: از دیگر طرحهایی که من به مجلس ارایه دادم طرح مالیات بر خانههای خالی بود، خانههای خالیی که خالی برای 80 درصد آنها برای شخص نیست بلکه برای بانکها میباشد چراکه بعضی از بانکها عامل افزایش قیمت ها در بازار مسکن هستند. این خانههای خالی باید توسط کارشناس قوه قضاییه شناخته و بررسی شونند تا طبق آن برای آنها مالیات تعیین شود تا از اهتکار و افزایش قیمت این املاک جلوگیری شود که این خود مانع از گرانی مسکن جلوگیری میشود.
باید خاطرنشان کنم که از عمده دلایل این افزایش قیمت بانکهای بانک نما و موسسات بانکی بودند که در ارایه تسهیلات به مشتریان خود بدقولی کردند و این موضوع باعث شد تا اعتماد مردم به بانکها کم شود و افراد بجای سرمایهگذاری در بانکها پول و سرمایه خود را در بازارهای ارز، طلا و مسکن سرمایهگذاری کنند در نتیجه با تورم و افزایش قیمتی که الان شاهدش هستیم مواجه شدیم.