به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد ضمن انتقاد از موازی کاری برخی ادارات در موضوع آسیبهای اجتماعی از عدم جدیت برای ایجاد نشاط فراگیر در جامعه انتقاد کرد.
مهران یوسفی در جلسه کمیسیون ارتقای امنیت اجتماعی شهرستان مهاباد اظهار کرد: درحالیکه رسالت اصلی اداره بهزیستی کنترل و پیشگیری آسیب های اجتماعی میباشد، کمتر از 1 درصد افرادی که اقدام به خودکشی میکنند از طرف شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد به این اداره معرفی میشوند.
وی با اشاره به افزایش تورم، مشکلات اقتصادی و تأثیر آن بر افزایش اقدام به خودکشی افزود: خدمات شبکه بهداشت و درمان تنها به مشاوره کوتاه مدت ختم میشود درحالیکه خدمات مشاورهای و حمایتهای مالی اداره بهزیستی تا پایان عمر و یا رفع کامل مشکل ادامه خواهد داشت.
یوسفی تصریح کرد: بارها در جلسات مختلف از شبکه بهداشت و درمان بسیاری از ادارات دیگر خواسته شده که موارد اقدام به خودکشی را به اداره بهزیستی به عنوان متولی و اداره مرجع در پیشگیری آسیبهای اجتماعی ارجاع دهند تا خدمات مشاورهای، حمایتهای مالی و ... برای افراد صورت بگیرد، اما تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده و حتی تعداد آمارهای اقدام به خودکشی در شهرستان نیز به این اداره اعلام نمیگردد تا برنامهای برای آن تدوین شود.
رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: یکی از عمده ترین دلایل خودکشی در جامعه فشارهای اقتصادی و نبود نشاط در جامعه است.
وی تصریح کرد: برای ایجاد نشاط فراگیر در جامعه نیازمند اجرای برنامه های فرهنگی و هنری رایگان و یا هزینه کم هستیم تا اقشار ضعیف جامعه نیز از آن بهره مند شوند.
یوسفی اضافه کرد: در اداره بهزیستی خدمات مشاوره به افراد توسط کارشناسان ارشد در زمینههای مختلف ارائه میشود و مقدمات جذب یک دکتری روانشناسی نیز فراهم شده است.
كريم عليزاده آذر رییس مركز بهداشت مهاباد نیز در این جلسه عمده ترین دلایل خودکشی افراد در مهاباد را عدم رضایت از زندگی، فشار والدین بر دختران، افشای حقایق و نیازهای اقتصادی اعلام کرد و گفت: بیش از نیمی از موارد خودکشی مربوط به زنان است وبیشترین موارد اقدام به خودکشی در شهرها درمناطق حاشیه نشین روی صورت میگیرد.
وی با اشاره به افزایش اقدام به خودکشی در میان زنان خانهدار افزود: استفاده از دارو بیشترین میزان خودکشیها را به خود اختصاص داده است.
گزارش و عکس: صلاح عزیزیان