به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، سمینار بخشداران جنوب استان آذربایجان غربی روز یکشنبه ۶ مرداد ماه با حضور فرماندار مهاباد، مدیر کل امور روستایی و شوراها، رییس صندوق کارآفرینی امید آذربایجان غربی و بخشداران شهرستانهای جنوب استان در سالن جلسات فرمانداری مهاباد برگزار شد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد در این جلسه ضمن ارایه مختصری از ویژگیهای مهاباد از لحاظ جمعیتی، فرهنگی و اقتصادی گفت: با توجه به تنوع فرهنگی، قومی و مذهبی در استان آذربایجان غربی هنگام اجرای طرحهای عمرانی نیز باید این تنوع مورد نظر قرار گیرد چون گاهی بعضی از طرحها با بافت فرهنگی مناطق خاص همخوانی ندارد.
ایرج شجاعی افزود: بخشداران باید در برخورد با روستاییان جامعه شناسی روستایی را مد نظر قرار دهند. شناخت فرهنگ، رفتارها، آداب و رسوم و رفتار متناسب با این فرهنگها سبب اعتماد بیشتر مردم شده و تنشها را کاهش خواهد داد.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استان آذربایجان غربی در این سمینار با اشاره به اینکه در استان آذربایجان غربی ۴۱ بخش وجود دارد گفت: تنوع اقوام و مذاهب برای آذربایجان غربی یک پتانسیل به حساب می آید که باید از آن بهره برد. روستاهایی در سلماس وجود دارد که ترک سنی، ترک شیعه و کورد سنی به زیباترین شیوه ممکن در حال زندگی مسالمت آمیز هستند.
عادل خدرلو مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان غربی در ادامه افزود: تا کنون ۲۳ میلیارد تومان به کل دهیاریهای استان آذربایجان غربی تخصیص یافته است.
خدرلو اضافه کرد: متاسفانه نهادهایی چون جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن اقداماتی انجام داده اند تا بتوانند با مصوبه، اداره دهیاریها را در اختیار بگیرند که در صورت رای آوردن این مصوبه دهیاریها را با مشکل زیادی مواجه خواهد کرد.
وی تصریح کرد: برای شرکت در نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر که ۲۴ تا ۲۷ مرداد در محل دایمی نمایشگاههای تهران برگزار خواهد شد ۳۰۰ میلیون تومان از طرف استاندار اختصاص یافته است و از بخشداران انتظار میرود برای معرفی ظرفیتهای شهرستان خود در این نمایشگاه تمام تلاش خود را به کار گیرند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استان آذربایجان غربی همچنین گفت: سال قبل بیمه ۱۳۰ هزار واحد مسکونی روستایی در آذربایجان غربی صورت گرفت و درسال ۹٨ و تا این لحظه ۱۰۰ هزار واحد دیگر بیمه شدهاند که برای افزایش این رقم به ۲۰۰ هزار واحد تا پایان سال برنامه داریم.
عادل خدرلو در خصوص منابع تامین اعتبار برای بیمه واحدهای مسکونی روستایی گفت: برای حدود ٨۰ هزار واحد مسکونی روستایی در داخل محدوده ۲۰ کیلومتری مرزها قرار دارند هزینه بیمهها از درآمد ناشی از سوخت مرز نشینان تامین شده و برای واحدهای خارج محدوده ۲۰ کیلومتر، ۵۰ درصد هزینه توسط دهیاریها و بقیه توسط خود مردم پرداخت می شود.
رییس صندوق کار آفرینی امید استان آذربایجان غربی درسمینار بخشداران جنوب استان گفت: سیاست و تسهیلات صندوق کار آفرینی امید در چند سال اخیر از فرد محور به طرح محور تغییر یافته است که در نتیجه آن تسهیلات به طرحهای قابل اجرا اختصاص خواهد یافت.
آخوندزاده افزود: با اعطای تسهیلات تا کنون توانستەایم ٨ مورد طرحهای روستای بدون بیکار و یک روستا، یک محصول را درسیمینه بوکان و روستاهایی از خوی، سلماس، چایپاره و شاهین دژ اجرا کنیم.