به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، روز شنبه مورخه 5 مردادماه فرماندار مهاباد بهمراه روسای ادارات این شهرستان از مراکز خرید تضمینی گندم در این شهرستان بازدید کرد.
مسوولان از سیلوی مهاباد، کارخانه آرد سنل و قزل دشت مهاباد که خرید گندم کشاورزان بصورت تضمینی در آن صورت میگیرد بازدید به عمل آوردند.
ایرج شجاعی در جریان بازدید از مرکز خرید دولتی گندم در سیلوی مهاباد اظهار کرد: با اقدامات صورت گرفته از سوی مسوولان، این مرکز به بخش دولتی بازگردانده شده و درحال حاضر خرید گندم از کشاورزان در این سیلو بصورت عادی درحال انجام است.
وی افزود: این بازدید با هدف بررسی و نظارت بر روند خرید گندم از کشاورزان و تسهیل در امورات شهروندان صورت میگیرد.
جعفر ایمانیان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد درگفتگو با خبرنگار هاژه، از خرید 26 هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان در این شهرستان بصورت تضمینی خبر داد و گفت: طلب گندم کاران در طی مدت 10 الی 14 روز پرداخت میشود.
وی افزود: از ابتدای زمان برداشت گندم در این شهرستان تا امروز 36 میلیارد و 400 میلیون تومان به کشاورزان پرداخت شده است.
ایمانیان تصریح کرد: 3 مرکز بخش خصوصی، 4 مرکز تعاونی روستایی و 1 مرکز دولتی(سیلو) خرید تضمینی گندم از کشاورزان را انجام میدهند.
جعفر علیزاده رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه، نرم قیمت خرید گندم از کشاورزان را 1 هزار و 700 تومان اعلام کرد و گفت: کارخانههای آرد شهرستان به منظور جذب گندم مرغوب در شهرستان و تبدیل آن به آرد مرغوب بیشتر از قیمت تعیین شده گندم را از کشاورزان خریداری مینمایند و به ازای هر 1 تن 20 هزار تومان مازاد بر قیمت به کشاورزان پرداخت مینمایند.
اگرچه کشاورزان از روند خرید گندم بصورت تضمینی از این مراکز راضی بودند اما درخصوص افزایش هزینههای تولید و عدم توازن هزینههای تمام شده با قیمت خرید گلایههایی داشتند.
یکی از کشاورزان که برای تحویل گندم خود به این مراکز مراجعه کرده بود در گفتگو با خبرنگار هاژه از قیمت بالای کود و سموم کشاورزی انتقاد کرد و گفت: علیرغم چند برابر شدن هزینههای تولید قیمت گندم تغییر چندانی نکرده و این امر بازدهی و امید کشاورزان برای تولید را از بین میبرد.
وی افزود: تولیدی که حاصل یکسال زحمت و تلاش کشاورز است به قیمت پایین توسط برخی دلالان خریداری میشود و بعد از مدتی انبار کردن دوباره به دولت با قیمتی بالاتر بدون هیچ گونه هزینه و تلاشی فروخته میشود.
وی تصریح کرد: از سال گذشته دلالان قیمت نخود در بازار را کنترل کردهاند و دولت نیز برای افزایش قیمت نخود اقدام به صادرات این محصول نمیکند و عملا صدها هزار کشاورز منطقه را با شکستی بزرگ در تولید این محصول مواجه کرده است.
یکی دیگر از کشاورزان نیز ضمن انتقاد از قیمت پایین گندم و نخود اظهار کرد: هزینههای دستمزد کارگران، سمپاشی و بذر پاشی نزدیک به 2 برابر شده ولی قیمت نخود پایینتر آمده که ضرر اصلی را باید کشاورز متحمل شود، درحالیکه جلوگیری از واردات بی رویه و یا صادر کردن نخود از منطقه به خارج از کشور بخوبی میتواند توازن قیمت تمام شده و محصول کشاورزی را ایجاد کند.