تاریخ: ۱۳۹۸/۵/۱
چند مشکل عمده سد راه به بهره برداری رساندن شهرک صنفی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه تلاش‌های جدی برای انتقال مشاغل آلاینده و مزاحم داخل شهر به شهرک صنفی مهاباد در جریان است، چند مشکل عمده بهره برداری از آن را که خواسته بسیاری از شهروندان و مسوولان است سالها به تأخیر انداخته است.

خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد در جلسه انتقال مشاغل مزاحم به شهرک صنفی اظهار کرد: طی بازدید به عمل آمده روز گذشته از شهرک صنفی مشخص شد که بیشتر مصوبات اجرایی نشده و امروز اقداماتی برای اجرای مصوبات از سوی شهرداری صورت گرفته است.

وی با ضروری دانستن تعیین ضرب الاجل برای انتقال مشاغل مزاحم و رفع مشکلات این شهرک اظهار کرد: مدت زمانی برای اجرایی شدن مصوبات و رفع مشکلات شهرک صنفی مهاباد در نظر گرفته شده و در صورت اجرایی نشدن مصوبات در جلسه انتقال مشاغل مزاحم حضور نخواهد یافت.

صنعتی ابراز امیدواری کرد تا قبل از مهرماه شهرک صنفی مهاباد با تلاش همه جانبه مسوولان رده بالای شهرستان، ادارات و سازمانهای مرتبط با آن به بهره برداری برسد.

صادق قادری رییس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان مهاباد نیز در ادامه با بیان اینکه درآمد بسیار خوبی در فاز دوم این شهرک برای شهرداری وجود دارد اظهار کرد: تا زمانیکه مشکلات فاز اول شهرک صنفی مرتفع نشود به درآمدزایی نخواهیم رسید.

وی افزود: درحال حاضر یکی از مشکلات زیرساختی شهرک که نیازمند اقدام سریع است آسفالت خیابانها و معابر آن می‌باشد که بایستی قبل از شروع فصل بارش حداقل بخش‌های اصلی آن حل شود.

قادری تصریح کرد: تازمانیکه برخورد قهری از سوی شهرداری در مقابل برخی مالکان و مشاغل اعمال نشود به نتیجه نخواهیم رسید و اداره صنعت معدن و تجارت به همراه اتاق اصناف و اتحادیه‌ها برای ارائه مشاور، نشست و راهکاراعلام آمادگی می‌کنند.

اعضای هیات امنای شهرک صنفی کاوه نیز ضمن انتقاد از عدم اجرایی شدن مصوبات جلسه گذشته از اجرا شدن برخی مصوبات در امروز خبر دادند.

رحمانی از اعضای هیات امنای شهرک صنفی اظهار کرد: مشکلات شهرک صنفی بیش از یک دهه است که به قوت خود باقی است و رفع مشکلات این شهرک مستلزم اقدامات جدی شهرداری و ورود مسوولان رده بالای شهرستان و استان است.

وی افزود: نامه نگاری‌های چند ساله و سیکل فرسایشی و زمانگیر پاسخ مسوولان راه به جایی نبرده و بیشتر ابنیه و زیرساخت‌های این شهرک بدلیل تأخیر به وجود آمده فرسوده می‌شوند.

رحمانی تصریح کرد: اتخاذ تصمیمات و تعیین بازه زمانی برای اجرایی شدن آن تنها راهکار برای برون رفت از بحران و انتقال مشاغل به شهرک است.

ابراهیم کریمی سخنگوی شورای شهر مهاباد نیز در این جلسه با بیان اینکه مشکلات فعلی مانع از بهره برداری شهرک صنفی نمی‌شود اظهار کرد: اگرچه مشکلاتی در این شهرک وجود دارد ولی اقدامات جدی برای رفع آن در جریان است.

وی افزود: شهرداری به کلیات تعهدات خود که در قرارداد اولیه تنظیم شده عمل کرده و عملیات آسفالت و برخی اقدامات دیگر را مازاد بر تعهد و در راستای ساماندهی برخی صنوف در شهر انجام می‌دهد.

کریمی ضمن انتقاد از برخی سهل انگاری ها در شهرداری اظهار کرد: وضعیت شهرداری مهاباد آنقدر بحرانی نیست که از عهده ایجاد یک دکه برای نگهبانی برنیاید.

سخنگوی شورای شهر مهاباد اظهار کرد: اگرچه مشکلات مالی شهرداری بصورت کامل رفع نشده اما به مراتب بهتر شده و نیازی نیست برای انجام ندادن هرکاری مشکلات مالی شهرداری را بهانه کرد.

 

*سنگ اندازی برخی معارضین و ابهام در صدور سند مالکیت*

ابراهیم کریمی سخنگوی شورای شهر مهاباد از برخی ابهامات در صدور سند مالکیت برای برخی معارضین در شهرک صنفی کاوه خبر داد و گفت: در دهه‌های گذشته به 6 نفر زمینهایی در این شهرک که خارج از محدوده شهری بود به منظور اجرای طرح های صنعتی، کارخانه و ... واگذار شده است.

وی افزود: با گذشت چندین سال و عدم اجرای طرح‌ها شهرک صنفی در محدوده شهری قرار گرفته و طبق قانون این طرح ها باید در شهرک صنعتی مهاباد اجرا می شدند.

کریمی با اشاره به ابهاماتی در صدور رأی به نفع معارض در این شهرک اظهار کرد: در آن زمان گزارشات 6 نفر از کارشناسان دادگستری و هیات ادارات و سازمانها نادیده گرفته شد و صدور رای تنها بر اساس اعلام نظر یک کارشناس دادگستری صورت گرفت و این امر سرآغاز بروز مشکلات مالکیت، صدور سند و سنگ اندازی برخی معارضین بود.

سخنگوی شورای شهر در ادامه اظهار کرد: اگرچه توافقاتی با 5 معارض این زمین به منظور حل مشکلات شهرک صورت گرفت اما ورود سازمان بازرسی و ابهام در انتقال سند بدون اجرای طرح مانع از تعیین تکلیف این شهرک شد.

وهاب پور عضو هیات امنای شهرک صنفی نیز در ادامه با اشاره به تداخل مالکیت اداره مسکن و شهرسازی و بروز برخی مشکلات برای افراد اظهار کرد: زمین‌های واگذار شده به افرادی که معارض هستند 300 متر بالاتر از مکان فعلی است و رای کارشناس دادگستری و صدور سند برای آنها در مکان فعلی یک خطا بوده که باعث بروز این مشکلات شده است.

*عدم آسفالت معابر مانع اصلی انتقال برخی صنوف به شهرک صنفی*

صادق قادری رییس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان مهاباد در جلسه انتقال مشاغل مزاحم به شهرک صنفی اظهار کرد: عدم آسفالت معابر و شرایط ویژه فضای نمایشگاه خودرو، انتقال صنوف نمایشگاه خودرو را با مشکل جدی روبرو کرده است.

وی افزود: عدم اجرای خاک برداری و زیر سازی معابر مصالح فرشی نیز انتقال این صنف را با مشکل روبرو کرده است.

قادری تصریح کرد: نمایشگاه‌های خودرو در سطح شهر در صورت در اختیار داشتن فضای بالای 100 متر موفق به دریافت پروانه می‌شوند و این امر زمینه را برای انتقال این مشاغل و بسیاری از مشاغل مزاحم دیگر فراهم کرده است.

مسوول دفتر نماینده شهرستان مهاباد در مجلس شورای اسلامی از تلاش برای جذب سهمیه قیر رایگان و تخصیص آن برای آسفالت معابر شهرک صنفی خبر داد.

ابراهیم کریمی سخنگوی شورای شهر مهاباد نیز ضمن تقدیر از تلاش نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش در جذب قیر رایگان اظهار کرد: مشکلی که در اینباره وجود دارد ورود سازمان بازرسی به نحوه مصرف آسفالت در مکان مورد نظر می‌باشد به نحوی که نمی‌توان قیر رایگان جذب شده برای مناطق فرسوده را برای آسفالت معابر شهرک صنفی بکار برد و این امر نیازمند پیگیری بیشتر است.

*کیفیت ارائه خدمات شرکتهای خدمات رسان*

یکی از مشکلات عمده زیرساختی در شهرک صنفی مشکل آنتن دهی، مشکل آب و روشنایی است.

خضر سید محمدی رییس شرکت مخابرات شهرستان مهاباد در خصوص مشکل آنتن دهی در این شهرک اظهار کرد: از زمان احداث این شهرک، زیرساخت برای 400 خط تلفن ثابت احداث شده که با گذشت چندین سال کمتر از 20 درصد این ظرفیت استفاده شده و کمتر از 50 نفر متقاضی استفاده  اینترنت در این شهرک می‌باشند که این امر موجب شده هیچ گونه توجیه اقتصادی برای توسعه شبکه خدمات همراه در این نقاط وجود نداشته باشد.

وی افزود: اگرچه توسعه شبکه همراه اول در شهرک صنفی درحال حاضر مقرون به صرفه نیست اما تلاش هایی از سوی نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و سایر مسوولان درجریان است که با استقبال صنوف به نتیجه خواهد رسید.

*توسعه و حمل نقل شهرک صنفی به شهرداری وابسته است*

در زمان تفکیک زمینهای این شهرک به قطعات کوچکتر، 20 درصد از سهم مالکانه از زمین تفکیک شده در ازای پول به مالک واگذار شده و همین امر موجب عدم ساخت و ساز بدلیل عدم توانایی و رغبت مالکین شده است.

صادق قادری رییس اداره صنعت معدن و تجارت در این خصوص اظهار کرد: باید جلساتی تخصصی را برای مالکین جهت فروش، معامله و یا احداث مشارکتی با برخی مالکان برگزار کرد.

وی افزود: برگزاری مزایده بدون برنامه ریزی قبلی با اتاق اصناف و صنعت معدن و تجارت موفقیت همچون گذشته موفقیت آمیز نخواهد بود.

سرپرست شهرداری مهاباد نیز از تعیین ناوگان حمل و نقل عمومی از امروز صبح به مقصد شهرک صنفی کاوه خبر داد و گفت: از ناوگان حمل و نقل عمومی روستای خانگی و چند اتوبوس دیگر استفاده می‌شود.