به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، اهدای اعضای بدن دانش آموز کامیارانی که دچار مرگ مغزی شده بود با رضایت خانواده به هشت بیمار نیازمند پیوند عضو، زندگی دوباره بخشید.
کارشناس مسئول اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی استان کوردستان گفت: اعضای بدن علی صفری نوجوان ۱۲ ساله کامیارانی که بر اثر خونریزی دچار مرگ مغزی شده بود پس از رضایت خانواده اهدا شد تا هشت نفر از بیماران فرصت زندگی دوباره بدست آورند.
شیدا خیراللهی روز دوشنبه اظهار داشت: این بیمار روز ۹ تیر سال جاری در خانه دچار سردرد شدید میشود بلافاصله توسط خانواده اش به بیمارستان سینای کامیاران منتقل و از آنجا به بیمارستان کوثر سنندج اعزام میشود.
وی افزود: بعد از تشخیص خونریزی مغزی در بیمارستان کوثر و عمل جراحی، بخاطر وخامت حال به بیمارستان فیروزگر تهران و از آنجا به بیمارستان حضرت رسول (ص) منتقل در این بیمارستان مرگ مغزی وی تأیید و در همان جا با رضایت خانواده، اعضای بدن او به بیماران نیازمند اهدا شد.
خیرالله: اضافه کرد: از سال ۱۳۹۰ تاکنون اعضای بدن ۳۵ بیمار مرگ مغزی در این استان با همکاری و رضایت خانوادههایشان به بیماران نیازمند اهدا شده است.
وی یادآور شد: داوطلبان اهدای عضو علاوه بر مراجعه به این واحد میتوانند با ثبت نام در سایت اینترنتی اهدای عضو ایرانیان ehda.center در این عمل خیر داوطلب شوند.
کارشناس مسئول اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در این سامانه کد ملی هر فرد به صورت آنلاین کنترل شده و در صورتی که اطلاعات مطابق کارت ملی وارد شده باشد، کارت اهدای عضو صادر و متقاضی میتواند همان لحظه کارت خود را ذخیره و سپس چاپ کند.
رئیس آموزش و پرورش کامیاران نیز در این رابطه گفت: علی صفری دانش آموز پایه ششم دبستان پسرانه خلیج فارس این شهرستان بود که پس از تأیید مرگ مغزی از سوی پزشکان با تصمیم خانوادهاش اعضای بدنش اهدا شده است.
هادی اله ویسی اظهار داشت: اقدام ارزشمند این خانواده ستودنی و به مصداق آیه هر کس به یک نفر زندگی ببخشد مانند آن است که به تمام مردم زندگی بخشیده باشد (آیه ۳۲ سوره مائده) از جایگاه بسیار والایی برخوردار بوده و با این اقدام موجب حیات دوباره برای انسانهای دیگر شدند.
وی ضمن تسلیت به خانواده این دانشآموز افزود: به پاس این اقدام ارزشمند و خداپسندانه آموزش و پرورش شهرستان با حضور در منزل این دانش آموز از خانواده وی تقدیر و تشکر کردند.
مرگ مغزی به معنی عدم بازگشت به زندگی است و زندگی بیمار وابسته به دستگاه است در صورت جدا شدن از دستگاه بعد از چند ثانیه او فوت میکند.
سطح هوشیای این بیماران عدد سه است در حالی که سطح هوشیاری انسان سالم عدد ۱۵ است، بیمار مرگ مغزی در صورتی که اهدای عضو هم نشود بیشتر از هفت تا ۱۰ روز زنده نخواهند ماند.
اعضای قابل اهدای فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده و کلیه هاست ضمن اینکه برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.