تاریخ: ۱۳۹۸/۴/۶
توت فرنگی و هفده هزار بهره بردار کوردستانی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنندج گفت: ۱۷هزار بهره بردار و ۱۳ هزار خانوار در استان از طریق کشت توت فرنگی امرار معاش می‌کنند.

به گزارش هاژه، دادور سهرابی روز پنج شنبه در دومین جشنواره توت فرنگی کردستان که در روستای شیان سنندج برگزار شد، اظهار کرد: استان کردستان دارای سه هزار و ۴۰۰هکتار سطح زیر کشت توت فرنگی است که به طور میانگین سالانه ۴۶ هزار تن توت فرنگی در این استان تولید می‌شود.

وی افزود: استان کردستان رتبه اول تولید توت فرنگی را در کشور داراست و شهر سنندج نیز با تولید یک هزار و ۸۰۰ تُن توت فرنگی بیشترین میزان تولید این میوه را در استان را به خود اختصاص داده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنندج عنوان کرد: ۱۷ هزار بهره بردار و ۱۳ هزار خانوار در استان از طریق کشت توت فرنگی امرار معاش می‌کنند.

وی متوسط سطح زیر کشت هر بهره بردار را ۲ هزارمترمربع( ۲ دهم هکتار)، عنوان کرد و گفت: میانگین تولید در هر هکتار ۱۴ الی ۱۵ هکتار است که با رعایت اصول فنی و مهندسی می‌توان به ۶۰ تُن در هکتار افزایش داد.

سهرابی ذکر کرد: جهاد کشاورزی اقدامات خوبی را در راستای حمایت از توت فرنگی کاران انجام داده است که وارد کردن ارقام جدید همچون سابرینا، پاروس، کاماروسا، سیلول و کویین الیزا با هدف مقاومت بالا در مقابل بیماری‌ها و فسادپذیری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: تحویل ۲۰ دستگاه پرکونین از اعتبارات کانون توت فرنگی کاران به بهره برداران این محصول، توزیع یک میلیون نشاء یارانه‌ای به کشاورزان و پرداخت تسهیلات با سود ۱۰ درصد به بهره برداران از جمله دیگر اقدامات بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنندج همچنین به برنامه‌های آتی سازمان جهاد کشاورزی اشاره و عنوان کرد: وارد کردن ارقام جدیدتر با عملکرد بالاتر و مقاومت بیشتر در مقابل بیماری‌ها و بازار پسندی بیشتر و ترویج کشت تونلی جهت زودرس کردن محصول و فروش به قیمت بالاتر از جمله برنامه‌های آتی است.

وی خاطرنشان کرد: ۸۵ درصد از توت فرنگی کردستان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است که بهره وری آب را بالاتر می‌برد.

سهرابی در پایان با بیان اینکه توت فرنگی کردستان در سطح کشور برند است، گفت: توت فرنگی  ۱۰۰درصد سالم بوده و حداقل میزان کود و سموم را دارد. 

ایسنا