دومین جشنواره داستان کوردی در مهاباد با معرفی و تجلیل از برترینها به کار خود پایان داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، روز شنبه یکم تیرماه 98 دومین جشنواره داستانک کوردی با حضور پرشور داستاننویسان استانهای غرب کشور در آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد برگزار شد.
در این مراسم که به همت بخش فرهنگی هاژه و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید از میان 162 اثر ارسال شده توسط 88 داستان نویس با لهجههای کوردی (سورانی، بادینی، لکی، هورامی و کلهری) از استانهای آذربایجان غربی، کوردستان، کرمانشاه، ایلام و لرستان به دبیرخانه جشنواره افراد برتر به شرح زیر از سوی هیات داوران (محمد رحیمیان، امجد غلامی، کاوان محمدپور) معرفی شدند:
رتبه اول: آزاد عزیزی از بوکان با داستانک (ڕۆژ و شەوی عیسا) شب و روز عیسی/ تندیس جشنواره، لوح تقدیر، جایزه نقدی
رتبه دوم: هیمن عبداله پور از بوکان با داستانک (دووگیان) باردار/ تندیس جشنواره، لوح تقدیر، جایزه نقدی
رتبه سوم: نسرین باباخانی از کرمانشاه با داستانک (دەنگی بێگیان) صدای بیجان/ تندیس جشنواره، لوح تقدیر، جایزه نقدی
رتبه چهارم: مسعود طه زاده از مهاباد با داستانک (پێوپۆتین) پا و پوتین/ تندیس جشنواره، لوح تقدیر، جایزه نقدی
رتبه پنجم به طور مشترک: شادی پاکزاد از مهاباد با داستانک بی نام و همچنین رضا فروغی از مهاباد با داستانک (هەرمێ) گلابی/ تندیس جشنواره، لوح تقدیر، جایزه نقدی
هیات داوران و همچنین دبیرخانه دومین جشنواره داستانک کوردی هاژه ضمن تجلیل ویژه از داستانک (محکمه پسند) اثر نادیا صالحی از دختران حادثه شین آباد، تلاشهای ایشان را در زمینه ادبیات و داستانک کوردی شایسته تقدیر دانست.
همچنین در این جشنواره داستانک افراد زیر از سوی هیات داوران شایسته تقدیر عنوان شد:
رتبه ششم: محمد حسن ابراهیمی از کرمانشاه با داستانک (خۆشەویستی وڵات) عشق وطن
رتبه هفتم: محمود حسین زاده از مهاباد با داستانک بینام
رتبه هشتم: حمید محمدی از سنندج با داستانک (دەنگی پێکهنین) صدای خنده
رتبه نهم: بیژن رحمانی از بوکان با داستانک (بەڵێنی) وعده
رتبه دهم به طور مشترک: هیمن امینی از سقز با داستانک (وانهی ژیان) درس زندگی و آلان حکمتی راد از مهاباد با داستانک (ئهستەویر) استویر
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در آیین اختتامیه این جشنواره اظهار کرد: بسیاری از آموزه های دینی ما از راه تعریف داستان های مختلف قران کریم تعریف می شود.
حجتالاسلام ناصر خدایاری افزود: تاثیرگذاری داستان های جذاب بسیار بیشتر از سخنرانی های متوالی در موضوع های خاص است و بر این اساس گسترش و همه گیر کردن این سبک از هنر باید ادامه داشته باشد.
وی داشتن تنها نگاه سرگرمی به داستان و هنر داستان سرایی را خطا دانست و گفت: از دیرباز این هنر به عنوان ابزار آموزشی و تربیتی مطرح شده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه مهاباد نیز در این مراسم اظهار داشت:
داستان نویسی زبان مشترک همه ملت های جهان است که نهایت همه آنها به صلح و دوستی می
انجامد.
ایرج شجاعی اضافه کرد: با استفاده از ابزار و هنر داستان سرایی میتوان نسل های جوان و نوجوان را آموزش داد و آنان را از خطرات فضای مجازی آگاه کرد و حتی فرهنگ استفاده از آن را یاد داد.
در این مراسم نویسنده و مترجم صلاح آشتی به زوایای گوناگون زندگی ادبی و آثار محمد رمضانی پیشکسوت عرصه داستان، داستانک و ترجمه پرداخت و به نمایندگی از جشنواره از یک عمر تلاشهای خستگی ناپذیر ایشان تجلیل به عمل آورد.
در ادامه محمد رمضانی نیز دقایقی به سخنرانی پرداخت و ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشنواره یکی از داستانکهای خود را قرائت نمود.
در ادامه این مراسم از کتاب «ژیاو» شامل داستان های کوردی از ۲۱ نویسنده منطقه موکریان مهاباد که شامل ۱۷۰ صفحه از انتشارات ژیر در تیراژ یک هزار جلد است، رونمایی شد.
همچنین نشست علمی جشنواره با حضور محمد رحیمیان و کاوان محمدپور در خصوص وضعیت داستانک کردی و آثار داوری شده برگزار و امجد غلامی بیانه هیات داوران را قرائت نمود.
اجرای موسیقی توسط هنرمندان سیامند امیدوار (خواننده)، سامرند فقه زاده نوازنده ویولوسل، پژمان احمدزاده نوازنده سازهای کوبهای، بهمن مولودی نوازنده شمشال بخش دیگری از برنامه بود.
در پایان از عوامل، اسپانسرهای مالی جشنواره و برندگان تقدیر به عمل آمد.