به گزارش پایگاه خبری هاژه، روز سه شنبه مورخه 28 خردادماه جلسه ستاد ساماندهی جوانان مهاباد، با برنامه ریزی فعالیت های ادارات برای هفته مبارزه با مواد مخدر، در فرمانداری مهاباد تشکیل گردید.
در ابتدای جلسه رییس اداره ورزش و جوانان در این باره اظهار کرد: 31 خرداد تا 5 تیرماه به هفته مبارزه با مواد مخدر نام گذاری شده است، که شعار جهانی امسال "نه به دخانیات، آری به ورزش" نام گذاری شده است.
قرنی مصطفی پور با اشاره به برنامه های هفته آتی اداره ورزش و جوانان بدین مناسبت، افزود: برنامه هایی شامل پیاده روی خانوادگی در روز جمعه، همایش دوچرخه سواری همگانی در روز سه شنبه، تقدیر از افراد رهایی یافته از دام اعتیاد در روز چهارشنبه و... از اهم آنها می باشند.
وی در ادامه به برگزاری کلاسهای ترک اعتیاد با همکاری سازمانهای ذیربط اشاره کرد و گفت: این کلاسها در 10 سالن ورزشی و با 10 برنامه مختلف در نقاط متفاوت شهر اجرا خواهد شد.
مصطفی پور در خاتمه سخنان خود به وضعیت ورزشکاران معلول اشاره، و تصریح کرد: معلولین می توانند با ارائه معرفی نامه از سازمان بهزیستی و کمیته امداد، بصورت رایگان یا با حداقل هزینه از خدمات باشگاهها استفاده کنند.
دیاکو توتونچی با ارائه راهکارهایی در مورد نحوه پیشگیری از اعتیاد، ازعدم همکاری سازمان ها و ارگانها در مورد جمع آوری قلیان سراها انتقاد کرد و گفت: بسیاری از سازمان ها در نحوه جمع آوری قلیان سراها از خود سلب مسئولیت می کنند و توپ را به داخل زمین یکدیگر می اندازند.
این فعال مدنی در ادامه سخنان خود با انتقاد از اهمیت قرار دادن ورزش های همگانی در ایامی خاص، ابراز امیدواری کرد که ورزش همگانی به امری ثابت و همیشگی تبدیل شود.
رییس بهزیستی مهاباد با انتقاد از وجود کاورهای درپوش در قلیان سراها، اظهار کرد: باید کلیه قلیان سراها به دوربین مداربسته مجهز شوند و در روزهای مختلف بصورت سرزده، توسط اکیپی کنترل و بازدید شوند.
مهران یوسفی در ادامه ضمن تقدیر از هیئت فوتبال مهاباد که نهایت همکاری را با سازمان بهزیستی و کمیته امداد داشته است، از افزایش هزینه باشگاههای ورزشی انتقاد و اظهار کرد: امروزه در این وضعیت اقتصادی مردم کە با کمبود درآمد مواجه شده اند، افزایش هزینه باشگاهها، کاهش فعالیت ورزشی و افزایش مصرف قلیان را در پی داشته است.
یوسفی در مورد وقت و زمان اجارەای باشگاهها تصریح کرد: لازم است که تایمهای اجاره ای ساعت معقولی داشته باشند، تا افراد دارای سن کم در سانس اواخر شب به آنجا نروند.
سرهنگ پاکمنش در مورد برنامه های نیروی انتظامی در هفته مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: نیروی انتظامی مهاباد برنامه هایی همچون برپایی نمایشگاه، سخنرانی فرماندهی ناجا قبل از خطبه های نماز جمعه، تشکیل جلسه با سازمانهای مردم نهاد، بارگذاری نکات آموزشی در رسانه و... را در نظر دارد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی مهاباد در مورد برخورد با قلیان سراها در داخل شهر گفت: برخورد چکشی با قلیان سراهای داخل شهر راه چاره نیست و باید راهکارهای دیگری در جهت برخورد با آنان اندیشیده شود.
قادری رییس اداره صنعت و معدن در ادامه جلسه گفت: در قلیان سراها تداخل صنفی وجود دارد که مجوز آنها در رسته دیگر می باشد. طبق قانون دخانیات، متولی اصلی مبارزه با دخانیات، شبکه بهداشت و درمان می باشد. سازمان صنعت، معدن و تجارت هم بعنوان عضو کارگروه می تواند با آنان همکاری کند.
خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری مهاباد گفت: سالانه 200 هزار میلیارد تومان معادل 12 درصد تولید ناخالص داخلی در آسیب های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر هزینه می شود. سازمان های مردم نهاد میتوانند بیشترین نقش را در جهت کاهش آسیب های اجتماعی برعهده داشته باشند.
در خاتمه جلسه از طرف اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد از تعدادی از مدعوین و جوانان سطح شهر تقدیر و تجلیل شد.